frida.bg
затъмнение

Лунно затъмнение с пълнолуние на 16-17 Юли 2019: Силна енергия и кармични развръзки

Всички пълнолуния бележат емоционални пикове, но когато са съпроводени с лунни затъмнения, силата им се увеличава десетократно! Това пълнолуние с частично лунно затъмнение ще ни раздруса емоционално през нощта на 16 срещу 17 Юли, но ще започнем да го усещаме дни преди това, а резонанса от събития и преживявания, които то ще отприщи, ще сложат отпечатък в бъдещето ни. Астрологичните очаквания са за силна и съдбоносна лунация, която ще има дълготраен отзвук в живота ни. Темите, които тя ще засегне са свързани с нашата Карма и баланса между емоционалния ни свят и външното израстване.

затъмнение

Частичното лунно затъмнение по време на пълнолунието на 17 Юли 2019г. около 00:30 часа, се явява кулминация и финал на цикъла от затъмнения, стартирал в началото на тази година. С това затъмнение започва нов цикъл, който ще приключи към края на годината.

Периодът, който предшества настоящата лунация е силно енергиен и трансформиращ. Усещанията са силни не само заради енергията на затъмненията, но и по отношение на останалите важни планети и аспекти.

Шест ретроградни планети, мощни слънчеви бури и изригвания, и силно енергийно излъчване от звездната система Орион са в ход по отношение на Земята.

Лунното затъмнение по време на пълнолунието на 16 срещу 17 Юли ще бъде кулминация на този силен планетарен процес.

Частичното лунно затъмнение ще бъде видимо от по-голямата част на планетата, включително от България.

затъмнение

Затъмненията винаги са съпроводени с важни промени и извънредни ситуации.

Затъмненията през месец Юли се случват по оста Рак-Козирог и ще активират теми, касаещи нашите емоции и отговорности. Ще бъдат намесени архетипите на Майката и Бащата и всичко, което те символизират в живота ни.

Зодия Рак управлява дома и емоционалните фундаменти в живота ни, а Козирог – нашите морални устои, Кармата и мисията ни. Ракът символизира женското начало и ролята на Майката, докато знака на Козирог е символ на статута, авторитета и света извън дома и семейството.

Всички проблемни аспекти на тази дихотомия в живота ни ще бъдат по някакъв начин провокирани.

Двете страни на един медал ще се срещнат, за да се противопоставят и едновременно с това да се допълнят и балансират взаимно.

Ще се сблъскаме с кармичните последствия от това как сме се справили досега със своите задължения и отговорности, и как сме интегрирали емоционално в живота си своите близки, любими и подопечни хора.

Ще оберем плодовете на усилията си (или липсата на такива) в посока изграждане на емоционалните и моралните структури, върху които градим живота си.

затъмнение

Силната лунация ще има мощно емоционално, духовно и психологическо въздействие върху нас.

Вълнението, което всички ще усетим ще има духовен и кармичен аспект.

Емоционалната вълна, която ще ни залее с лунното затъмнение ще носи психическа превъзбуда, усещане за духовно прераждане и засилване на нуждата ни от близост, грижа и отдаденост.

Ще усещаме крайни емоции, притеснение, объркване и страх.

Луната ще бъде под силното влияние на двете кармични планети Сатурн и Кету.

Осезаемо ще бъде присъствието на Съдбата и Кармата в събитията, които ще се случват.

Затъмнението ще донесе на един награда, а на друг тежест – всекиму според заслуженото!

затъмнение

Периодът ще бъде пречистващ и трансформиращ.

Сценарият на затъмнението ще включва ключови завършеци и кармични развръзки. Възможни са трусове в сферата на нашите ангажименти и отговорности.

Време е за реална преценка на ситуацията.

Ще се наложи да си изясним сами на себе си какво искаме и как имаме намерение да го постигнем.

Много важно ще бъде да осъзнаем, че успехът ни във външния свят зависи от нашия вътрешен интегритет, морални устои и възпитание. И от това как работим за укрепване на връзките в семейството и в рода.

затъмнение

Дихотомиите, в които ще се наложи да поддържаме баланс ще бъдат:

Баланс между светът ни отвън и светът ни отвътре.

Баланс между семейни ценности и кариерно израстване.

Баланс между самопознание и емоционална интелигентност (познаване и приемане емоционалния свят на Другите).

Баланс между Майчинство и професионална реализация.

Баланс между Бащинството и Егото.

Баланс между зоната на комфорт и зоната на растеж и развитие.

Там, където е постигнат баланс – ще има награда, признание и хармонична развръзка. Там, където балансът е нарушен – ще има духовни и материални санкции.

затъмнение

Периодът е силен и провокативен.

От нас се изисква гъвкавост, търпение, въздържание и компромиси. В противен случай, емоционалната приповдигнатост може да ни вкара в конфликтни ситуации и да ни изкара извън баланс.

На преден план ще стоят моралните ценности, самодисциплината и спазването на установения ред – те ще бъдат наш ориентир и приоритет за постигане на желаната хармония в бъдеще.