frida.bg

Какво ни предстои в годината на Зеления дървен дракон

Според китайския календар новата 2024-та година е периодът на Зеления дървен дракон. Както знаем, това е един от дванадесетте зодиакални знака в китайския хороскоп. Драконовият цикъл вече започна на 10-ти февруари 2024г. и ще завърши на 18-ти януари 2025г. 

В европейските легенди драконът се явява като страховито чудовище, за разлика от Азия, където огнедишащото същество е от ранга на сакралните и смели създания, които имат дарбата да контролират времето. Той често се свързва с мощ, мъдрост, късмет, авторитет и достойнство. Годината на Дракона се очаква да бъде време на далновидни лидери и смели личности, които ще се изправят срещу предизвикателни проблеми и ще допринесат за техните разрешения. Този едногодишен период ще бъде изключителен за стартиране за амбициозни начинания и нови перспективи.

Тези, които са родени в годината на дракона (1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024) притежават интригуващо присъствие, забележителна индивидуалност и стабилни лидерски заложби. За някои хора годината е възможно да е богата на изненади, но за други са възможни разочарования. 

Важно е да се съсредоточите върху здравето и щастието си. Родените под този зодиакален знак е добре да си обърнат внимание, да консумират полезна и пълноценна храна, да практикуват спорт и да си отдъхват качествено. Те ще поемат живота в ръцете си и собствената си съдба през новата година. Предразположени са към добри финансови печалби, но само ако са честни и внимателни с парите си.  Техният късмет в кариерата ще се усмихне и ще спечелят респекта и признанието на хората край тях.


2024-та година ще е изпълнена с романтика и авторитет. Драконите е добре да внимават да не изпадат в пререкания. А по отношение на развитието си в икономиката, бизнесът в областите на изкуствения интелект (AI), блокчейн, финтех, киберсигурността и енергията от слънцето ще бъдат в разцвета си.

Нещата, които ще помогнат много на Драконите:

– късметлийските числа са 1, 6 и 7;

– щастливите дни са 1-во и 16-то число всеки месец, водейки се по китайския лунен календар;

– щастливите цветове са злато, сребро, сиво и бяло. 

Най-голямо благополучие от китайските зодиакални знаци ще имат Маймуните, Прасетата и Петлите, като биват последвани от Зайците, Кучетата, Козите и Воловете.

Тази специфична и значителна символна комбинация ще се случи отново след 60 години, а именно през 2084.