frida.bg
Порталът на Сириус

Порталът на Сириус се отваря: Как песъчинките се превръщат в злато

Винаги, когато една врата се затваря, друга по-широка и даряваща повече светлина се отваря! Така ще се получи и в периода на летния ретрограден Меркурий. Порталът на Сириус се отваря тъкмо когато желязната планета затвори портите си, внасяйки смут в планове, пътувания и взаимоотношения. Сириус ще внесе в живота ни друг вид светлина. Тя е нашето духовно Слънце, което носи със себе си поток от божествена мъдрост и енергия. Докато Порталът на Сириус е отворен, всяка песъчинка и стъкълце по дирята на светлината му ще заблестят в отенъците на златото.

Сириус

Порталът на Сириус се отваря на 7мия ден от 7мия месец на годината, а енергията му кулминира с отваряне на Лъвския Портал на 8мия ден в 8мия месец от годината, в самия зенит на зодиакалния знак Лъв.

Сириус е Голямото Централно Слънце на Слънчевата Система и най-ярката звезда на земния небосклон, още наричана от звездобройците Духовното Слънце.

Сириус е много по-голяма и ярка звезда от нашето Слънце. Но от перспективата на Земята, Сириус е петия по яркост обект след Слънцето, Луната, Венера и Марс.

Намира се на 9 светлинни години от Слънчевата система и е една от най-близките до нас звезди.

Всъщност, Сириус е двойна звездна система, състояща се от бяла главна звезда, наречена Сириус А и бяло джудже компаньон, наречено Сириус Б.

Системата Сириус е част от съзвездие Голямо куче и другото й име е Кучешката звезда.

Възрастта й се равнява на около 200-300 милиона години.

Порталът на Сириус

Сириус винаги е била основен ориентир за тихоокеанските мореплаватели. С нейния изгрев започвали „кучешките дни“ на лятото в Древна Гърция и приливите на река Нил в Древен Египет.

За Сириус има повече митове и легенди, отколкото за която и да било друга звезда, освен разбира се, нашето пътеводно Слънце.

Името Сириус произлиза от латинското Sirius (блестящ, удивителен), което от своя страна се предполага, че е внесено някъде от архаичния гръцки период.

Етимологията на Сириус бива също свързвана с египетския бог на подземния свят, живота след смъртта и прераждането Озирис.

Сириус изгрява веднъж в годината в една линия с Пирамидите в Гиза и от гледна точка на Земята изглежда, като че ли в този период тя се приближава към нас.

Моментът на праволинейно подреждане на Сириус спрямо Земята е вдъхновил много интересни културни и артистични интерпретации, и езотерични трактовки.

Сириус

Точно сега, Сириус се намира в най-близката си точка до Слънцето и ние сме под влиянието на Сириус Старгейт – Порталът, който постепенно ще разгърне енергията си, заливайки ни с божествени кодове на просветление.

Сириус изгрява всяка година по средата на лятото и се свързва с приток на нови идеи и прозрения, нов начин на мислене, ново начало, и скок в нивото ни на развитие.

Енергиите на двете ни слънца – Слънцето и Сириус се обединяват и енергийното ниво на Земята се повишава.

Езотеричното знание асоциира този процес на интеграция между енергийните полета на Земя, Слънце и Сириус с приток на божествена енергия в наша посока.

Смята се, че Порталът на Сириус активира нашето ДНК, отваря път към духовно просветление и еволюционно израстване.

Порталът на Сириус

Древните звездобройци смятали, че Сириус е причина за големите горещини и екстремните климатични условия в голяма част от Земята по средата на лятото.

Сега, заедно с крайностите в климата, Земята преживява своеобразно енергийно обновление и зарежда „батерията си“ наново от мощното излъчване на двете си Слънца.

Ние като част от Земята и кръговрата в природата й, също преминаваме през това пречистване с цел повишаване на енергийните вибрации.

Симптомите на този процес не винаги са приятни и могат да причинят редица емоционални, психически и физически неудобства.

Порталът на Сириус

Следващите няколко седмици ще бъдат трудни, но славни и ще имат много важни последици за нас и живота ни.

От нас ще се изисква лъвска сила, кураж, търпение и далновидност.

Каквото и да преживеем през този силно енергиен период, не бива да забравяме, че той ни превежда през Порталите на Сириус. От там излизаме обновени, пречистени, заредени с висша мъдрост и енергия.

Колкото по-осъзнати и под контрол сме в този период, толкова по-силни ще излезем от Портала на Сириус.

Този преход ще повиши нашите вибрации и интуиция, способността ни да обичаме и да бъдем обичани, да приемаме и да бъдем приемани, да виждаме и да се възползваме от безкрайните възможности около нас.