frida.bg
слънчево затъмнение

Посланията на пълното слънчево затъмнение: 2 Юли 2019, 22:22ч. българско време

Слънчевите затъмнения са десетократни по сила и въздействие Новолуния. Астрологията счита началото на всеки нов лунен цикъл като възможност за нов старт и шанс за лична намеса в плана на Съдбата, по силата нашата мисъл, воля и желания. Настоящото Новолуние, в комбинация с пълно слънчево затъмнение, увеличава тези наши шансове десетократно. Енергията на Слънцето и Луната ще дадат невероятно силен тласък в проектирането на житейските ни пътища, и ще отворят много нови възможности.

слънчево затъмнение

Но преди това да се случи, силната енергия на затъмнението ще ни засмуче във вихъра на трансформацията и ще ни подложи на известни изпитания.  

Слънчевите затъмнения са астрономически явления, които се наблюдават по новолуние. Те се случват, когато Слънцето, Луната и Земята застанат в една права линия. Луната се позиционира по средата между другите две небесни тела и за няколко минути Слънцето може да бъде изцяло закрито от перспективата на Земята.

При пълните слънчеви затъмнения, нощната ни спътница се намира най-близо до Земята и напълно скрива Слънцето от погледа ни, оставяйки видима за нас само неговата корона. Това прави явлението много красиво и магично!

Слънчевата корона е видима за нас само в редките случаи на пълно слънчево затъмнение.

За съжаление, пълно слънчево затъмнение може да бъде наблюдавано само в много тясна ивица от земната повърхност.

Настоящото затъмнение ще попадне над тясна ивица в района на Южна Америка и няма да бъде видимо за България. Но това няма да попречи на силното му излъчване към нас, което ще повлияе енергийно върху цялата ни планета.

слънчево затъмнение

Юлското пълно слънчево затъмнение ще има силен ефект върху нас. То ще се случи на фона на планетарни конфигурации и синхроничности, които ни водят по един турбулентен, но правилен път, път на мисията и на Съдбата ни.

За нашите географски ширини, пълно слънчево затъмнение ще се случи на 2 Юли 2019г. в 22:22ч., броени минути след Новолунието. Поради късния час, то няма да бъде видимо от България, но можете да го следите онлайн чрез сайта на NASA тук. 

слънчево затъмнение

Ако пълното слънчево затъмнение ви вълнува в езотеричен смисъл, може да обърнете внимание на силното му нумерологично послание.

Струпването на числото 2 във времевата точка на затъмнението за нашите географски ширини, няма как да е случайно съвпадение. Толкова много двойки на едно място могат да бъдат знак за силна синхроничност и втъкано послание.

Числото 2 в нумерологията е число на Луната. То определя приливите и отливите в живота ни, управлява скритите ни страни, дарява ни с чувство на отдаденост и дълг.

Числото 2 е число-антитеза, в която се срещат двете крайности на деня и нощта.

Числото 2 изисква от нас равновесие, търпение, разбиране на противоположностите и приспособимост към промените в живота ни. То ни прави много емоционални, но същевременно великодушни и безпристрастни.

От перспектива на нумерологията, числото 2, вплетено като послание в точката на затъмнението, ще ни балансира. То също така ще изиска от нас да бъдем подготвени за известна дуалност! Заедно с него, можем да очакваме да се проявят както ‚Черното‘, така и ‚Бялото‘.

слънчево затъмнение

Астрологически, затъмнението ще се случи на фона на силни и множество планетарни конфигурации.

Новолунието и слънчевото затъмнение ще са в секстил с Уран и ще активират съвпадът на Сатурн и Плутон с Кету. В момента ретроградни са едни от най-важните и влиятелни планети – Юпитер и Сатурн. Меркурий се намира в ретроградна сянка.

Условията за изненади и възможности са много благоприятни, но има и условия за сблъсъци и противоречия. Задвижват се енергиите по оста Минало-Бъдеще, Воля-Емоция, Мъжкото начало срещу Женското, Разумът срещу Сърцето.

Определено ще има доза турбулентност и конфликтност, но в основата си всички противоположности ще търсят общото, баланса и привличането.

Енергията няма да се изрази непременно чрез противоречия и търкания в негативния смисъл на думата. Чрез търкане се ражда също Светлината!

Пълното слънчево затъмнение на 2 Юли 2019г. ще бъде едно от най-силните астрологични събития на годината.

То ще открие т. нар. Сезон на Затъмненията. Енергията му ще бъде изключително силно заредена и ще повлияе върху нашите мисли, желания, бъдещи действия, и изобщо – на цялото ни бъдеще.

Самият факт, че Луната е във фаза Новолуние, до голяма степен ни говори за това, че нашите мисли, визуализации и най-вече емоциите ни имат шанс да намерят своята сигурна и стабилна материализация в бъдеще.

Мислите и желанията, почувствани и наречени по това Новолуние ще имат мощен обратен ефект не само в близкото, но и в далечното ни бъдеще – докъдето се простира влиянието на затъмнението.

В зависимост от личните ни рождени карти и позицията на планетите в тях, енергията на това Новолуние в комбинация със затъмнение може да получи резонанс в нишката на житейски събития до 6 месеца напред. То също може изцяло да промени хода на Съдбата ни!

Бъдете емоционални, но разумни в този силен енергиен момент. Внимавайте какво си пожелавате в подобен „миг от вечността“, в който се отварят портали и се задействат небесни сили, и отвъдни магии.

Желайте с цялата си осъзнатост, добронамереност и от сърце, и накарайте Съдбата да се припознае в това, което искате от нея!