frida.bg
ретрограден Меркурий

Енергията на ретрограден Меркурий

Меркурий се готви отново да ни обхване в ретроградна прегръдка. Дали това ще бъде прегръдка или захватка, остава да зависи само от нас и от това до колко адекватно ще подходим към ретроградната му енергия. Едно е сигурно – планетата Меркурий има силно и магнетично въздействие върху живота на Земята. Астрологически, когато Меркурий застава спрямо нас ретроградно, усещаме влиянието му с леко забавяне в темпото, с малки, но никак не случайни грешки в комуникацията и препятствия по пътя ни…

Планетата Меркурий е най-малката планета в Слънчевата ни система. Тя се намира в най-голяма близост до Слънцето и учените подозират, че е съставена предимно от желязо.

ретрограден Меркурий

Меркурий може и да е малка планета, но сърцето й е голямо и е направено от желязо.

Астрономическите сведения за Меркурий не са изобилни. Знаем, че по повърхността на Меркурий има много кратери. Планетата няма атмосфера, нито естествени спътници. Това прави Меркурий да прилича малко на Луната…

Знаем също, че плътността на планетата е много голяма. Меркурий е с такава плътност, че кара физиците да смятат планетарното й ядро за огромно и съставено от чисто желязо.

В сравнение със земното ядро, съставляващо 17% от обема на Земята, ядрото на Меркурий според геолозите заема 55% от планетата.

ретрограден Меркурий

Процентът желязо в състава на Меркурий е повече от този на всяка една друга планета в Системата ни.

Това прави Меркурий един огромен магнит, който циркулира около Слънцето.

Колкото повече се доближава магнитно му тяло до Земята, толкова по-силно усещаме въздействието му.

ретрограден Меркурий

Меркурий застава в най-близката си точка до Земята когато е ретрогарден. Тогава, според астрологията, в живота ни настъпва известно объркване.

Усещането е както вътрешно, така и външно, и може да се обясни като люлеене на люлка в хаотични посоки. Ние сме тези, които се люлеят в люлката.

Бързината в този период е противопоказна.

За да поддържаме баланс, трябва да се хармонизираме с ретроградната енергия, излъчвана от Меркурий без да й се противопоставяме.

Така случайните грешки и сложните ситуации добиват смисъл, и се предпазваме от възможни фатални противодействия.

ретрограден Меркурий

Меркурий ще бъде отново ретрограден спрямо Земята от 7 Юли до 1 Август, а в периодите малко преди и след това, ще усещаме магнетичната енергия на ретроградната му сянка.

Няма как да сме напълно подготвени за забавения ритъм, който ще наложи планетата в динамиката на естественото ни съществуване. Но Меркурий е ретрограден около 4-5 пъти в годината, така че добре е да знаем как да приемаме тези периоди по-безболезнено.

Можем да се настроим за ретроградната енергетика на Меркурий, приемайки препятствията, с които ще се сблъскваме като знаци на Съдбата. Така засилваме интуицията си и прекъсваме веригата от неприятни последици.

Ако тези дни спукате гума или ненадейно ви се развали компютъра, ако пратите имейл с конфиденциална информация на погрешен адрес или си загубите ключовете – приемете го за симптом на ретрограден Меркурий, който ви дърпа назад и навътре и иска да ви постави за малко на пауза.

Така планетата ни настройва на различни вълни и иска от нас да обърнем повече внимание на себе си.

ретрограден Меркурий

В астрологията, Меркурий олицетворява разума, комуникацията и пътуванията.

Меркурий е динамична планета, която обича движението. Когато е ретроградна, от гледна точка на Земята тя става стационарна и после като че ли бавно започва да се отдръпва. Дава заден и се затваря навътре.

Тогава, всички теми, които енергията й управлява астрологически, също променят своята нормална динамика. В комуникацията, логистиката и обстоятелствата около нас започват да се наблюдават турбулентност и смущения. Времето също става нестабилно и променливо.

Нашият навигатор е сложен на зарядно и не се интересува много от хаоса, който настава наоколо.

Най-важното през тези периоди е да запазим спокойствие и да бъдем подготвени за всякакви изненади. Някои от тях могат да бъдат леко стресиращи, други – приятни и ползотворни!

ретрограден Меркурий

Да посрещнем ретрограден Меркурий подготвени не е някаква сложна йога поза, изискваща специална тренировка на тялото и душата.

Ако не можем да променим независещи от нас обстоятелства, можем да поработим върху себе си. Как?

Като приемаме нещата спокойни и усмихнати. Това винаги ни помага, но е особено полезно в критичните периоди на ретрограден Меркурий.

Като намалим темпото и не си налагаме да бързаме за никъде. Това е второто най-добро упражнение за силата на волята ни в критични фази като тази.

ретрограден Меркурий

Ретрограден Меркурий е време, в което научаваме и придобиваме нещо за себе си.

Това не е време да се вторачваме в другите, нито да приемаме чужди упреци или съвети.

Това е време, в което си припомняме, че изборът да направим нещо сега, после или изобщо да не го направим винаги е в наши ръце.

Периодът е идеален да станем по-аналитични, интроспективни и концентрирани в себе си, за сметка на всичко наоколо.

Особено наложително сега е да превключим от гласа на разума – на гласа на интуицията.

ретрограден Меркурий

Ретрограден Меркурий със сигурност ще ни подложи на изпитание!

По време на ретроградни периоди често се сблъскваме с призраците на Миналото.

Това не е с цел да се хвърлим на врата на бившия или да изпаднем в носталгичен ступор…

Хора и последици от нашето минало се появяват наново в живота ни, за да ни припомнят проблеми, които отново ще стават актуални и които по принцип не бива да забравяме.

Така си преговаряме уроците и пречистваме Кармата си.

ретрограден Меркурий

Ретрограден Меркурий ни разтърсва отвътре.

Помнете, че в ретроградната фаза на Меркурий винаги има ползотворни аспекти!

Няма по-полезно нещо от едно здравословното разбъркване на енергията. В хаоса винаги има доза божествен принос и симетрия!

Енергията на ретрограден Меркурий атакува нашите връзки и партньорства с шокови-вълни и ги подлага на изпитание.

Всякакви проблеми, слаби места и стари рани излизат на повърхността и търсят решение.

Отново трябва да потърсим решенията интуитивно – чрез онова гласче, което усещаме в сърцето и в стомаха си.

ретрограден Меркурий

Ретрограден Меркурий не благоприятства изцяло новите начинания.

Това е време за детокс на тялото, ума и душата. Време за вътрешна реорганизация и подготовка за новото. Довършете старите си дела и се отдавайте само във вече започнатото…

Не се оставяйте да бъдете погрешно разбрани или подведени.

Наблегнете на детайлите и в никакъв случай не бързайте да взимате решения. Единственото правилно решение засега е изчакването.

Новото предстои, но засега работим върху неговия демо-вариант.

Правим последни корекции, извайваме нещата в детайли и гледаме как да направим така, че ключът идеално да пасне в ключалката.

Една нова врата очаква скоро да бъде отворена…