frida.bg
затъмнения

Между две затъмнения

Намираме се по средата на период между две затъмнения – пълно слънчево затъмнение, което се случи по новолуние на 2 Юли и частично лунно затъмнение, което ни предстои на 17 Юли, заедно с пълнолунието. Енергията е мощна и всички най-важни планети от Слънчевата система дават своя принос в този силно потентен и леко взривоопасен период от годината. Слънцето изригва в посока на Земята геомагнитни бури и облаци, които носят към нас около един милиард тона силно заредени енергийни частици; цели шест планети в момента са ретроградни, включително Гиганта Юпитер и Железния Меркурий; най-ярката звезда на земния небосклон, Орион в момента е в апогея си спрямо Земята и подсилва отдалеч звездната еуфория, която се разиграва наоколо. Хора, ситуации, емоции, идеи, климат – всичко около нас ври и кипи…

затъмнения

Пълното Слънчево Затъмнение на 2 Юли даде силен тласък на цикъла.

Новолунието, в комбинация със затъмнение показа короната на Слънцето за тясна ивица от Южна Америка. Силното комбинирано излъчване на Слънцето и Луната повиши драстично електромагнитното поле на планетата.

Астрологически, тази енергия увеличи десетократно шансовете ни за обновление и реализация на начинания, проекции и желания.

Но това е само част от цялостния процес на трансформация, който в момента е в ход и касае всички ни.

Ето какво още се случва между двете затъмнения:

затъмнения

На 7мия ден от 7мия месец в годината се отваря Портала на Орион – най-ярката звезда на земния небосклон.

Орион е нашето Духовно Слънце. Когато Порталът на Орион се отвори, към нас идва прилив на божествена енергия и мъдрост.

Сириус се приближава до Слънцето и се подрежда в една линия със Земята. Сега излъчването на звездната система в наша посока е в най-силния си и интензивен стадий. Смята се, че това активира нашето ДНК, и отваря път към духовно и еволюционно израстване на вида ни.

Периодът в миналото е бил свързван с екстремни климатични условия, но освен с природни катаклизми, той може да бъде съпроводен и с тежки емоционални и физиологични симптоми. Всички те са свързани с повишаване енергийните вибрации на планетата.

Ключът към нашата пренастройка е в търсене на баланс с по-висшата енергетика наоколо.

От голямо значение за това как ще се чувстваме и как ще се възползваме от енергията на Орион сега, е в това да бъдем отворени и търпеливи.

затъмнения

От 10 до 13 Юли се очакват мощни гео-магнитни бури от короната на Слънцето в посока към Земята.

Заедно със слънчевите бури по средата на месец Юли драстично ще се повиши и пулсът на Земята, така наречения Резонанс на Шуман. На 10 Юли, измереният Резонанс на Шуман е скочил от нормалните 7.83 Hz на 10 Hz – още едно доказателство, че енергията, която обгръща планетата ни в момента е изключително висока.

Засилващата се енергия може да предизвика около нас и в нас засилена чувствителност, нервност, проблеми със съня, безпокойство, шум в ушите, технически неизправности и аварии. Тя също е в състояние да повиши интуицията, проявите на синхроничност, телепатия, ярките сънища и емпатията.

затъмнения

Особено чувствителна към светлинно въздействие е човешката епифизна жлеза – нашето Трето око.

Третото ни око възприема светлината под формата на „просветление“.

Слънцето е в директна връзка с епифизната ни жлеза, а слънчевите бури активират съзнанието, духовните и психическите свръх-способности.

Когато е отворено, Третото око е в състояние да вижда минало и бъдеще, да засича неуловими за простото око знаци, синхроничности и мисловни форми, да възприема и комуникира с висши енергийни и духовни същности.

затъмнения

Геомагнитните слънчеви бури ще трансформират и пречистят енергията.

Това ще предизвика в нас внезапна яснота по важни въпроси, неочаквани идеи и пробиви, изненадващи прозрения, вътрешна убеденост и силна интуиция.

Високите вибрации, които извират към нас носят със себе си важни послания. Обръщайте внимание на всичко, което се случва наоколо – Вселената ви изпраща знаци чрез спомени, хора от миналото, комбинации от числа и други повтаряемости като думи, мисли, песни, визуализации, уроци и предизвикателства.

затъмнения

Цели 6 планети в момента са ретроградни – Юпитер, Плутон, Сатурн, Нептун, Меркурий и Широн.

Ретроградните планети имат специфично отражение върху енергията и живота на Земята. Те ни карат да забавим темпото, да се обърнем навътре, да разчистим живота от излишни товари и препятствия, да подготвим терена на бъдещето си.

Основните ретроградни рефрени на момента са:

Юпитер: Оптимистична нагласа, проявление на добрия късмет, изобилие и разгръщане.

Плутон: Разкрива дълбоко скрити истини и подпомага сближаването.

Сатурн: Кармична отплата и завършек. Всичко, което даваме ще се увеличи многократно и ще ни се върне. Силен резонанс от позитивна енергия.

Нептун: Търсете знаците на Съдбата навсякъде около вас и в посланията на сънищата!

Меркурий: Уроците се повтарят докато не бъдат научени.

Широн: Заздравяване на стари рани. Изстрадана мъдрост, облекчение и лечителство.

затъмнения

Направете цялостен детокс и разчистете всичко, което ви вкарва в ниски вибрации и ви изкарва извън баланс. Това е рецептата на звездите за периода между двете затъмнения.

Обърнете се срещу всякакви лоши навици и нездравословни модели на поведение.

Прекарвайте повече време навън, за да се отърсите от застоялата енергия и да се проветрите от емоциите, критиките и настроенията на другите.

Пийте много вода. Пречистването с вода отвътре и отвън става чрез консумация на здравословни течности, спа процедури и освежаващи душове.

Смейте се повече и общувайте с хора, които ви карат да се усмихвате.

Пречистването на духа се подпомага изключително от медитацията, йогата и други практики, съчетаващи физическите с духовните упражнения.

затъмнения

В очакване сме и се подготвяме за следващото затъмнение.

Колкото повече се приближаваме до второто затъмнение, толкова по-осъзнато трябва да се настройваме на по-спокойни, изчистени и високи вибрации.

Доверете се на всеобщия енергийния поток, който ни понася в нова посока.

Доверете се на вътрешния си глас и на вибрациите, които идват от пулса на Земята и Космоса.

Обърнете внимание на това към кого, към какво и накъде сте силно привлечени в този период.

Предстои ни кулминация и развръзка, заедно с пълнолуние и частично лунно затъмнение следващата сряда.