frida.bg
Супер Луна във Везни

Пролетта идва с мощен прилив на енергия, Слънчеви бури и Супер Луна във Везни

Тези дни Космосът около нас ще бъде наситен със свръх-доза енергия. Трета подред Супер Луна за годината ще изгрее в знака на Везни на 20-21 Март 2019. Това ще бъде пълнолуние в една от най-близките точки до Земята. Този месец пълнолунието ще бъде вестител на пролетта и новата астрологична година. Високият му енергиен заряд ще бъде подклаждан от силна соларна активност и множество сложни планетарни аспекти.

Супер Луна във Везни

От позицията на Земята, като че ли Вселената набира сили за извънредна космическа кулминация. Играта на живота се пренарежда, картите са добре разбъркани и започва новото раздаване!

На 20-21 Март 2019 Слънцето влиза в критичния нулев градус на огнения Овен и застава точно срещу Луна в нулевия градус на Везни. Слънцето е в своя апогей, когато се намира в Овен. Там е неговият Изгрев!

Луната, нашата тайнствена нощна спътница, ще ни обгръща с нежност и красота под знака на венерините Везни. Знакът на Везни е точката, в която Слънцето залязва. Пътят на егото свършва във Везни и започва сферата на връзките и взаимоотношенията.

Темите за баланса и равновесието ще завладеят ефира.

Супер Луна във Везни

Настъпва истинско венерино пълнолуние! От съвкуплението между това пълнолуние с пролетното равноденствие ще се роди новата астрологична година с нейната специфична символика и кодировка.

Съвпадът на пълнолунието (21 март 04:44 българско време) с пролетното равноденствие (20 март 23:58 българско време) е сравнително рядко явление и следователно може да се тълкува като феномен както в астрономическата наука, така и според астрологията. И в двата случая, можем да приемем, че периодът ще бъде зареден със силна енергия.

Последно сме преживели подобно съвпадение през 2000-та година, а следващото такова можем да очакваме след цели 11 години (2030г.).

След 11 години, със сигурност много от нас вече ще са приключили с един цялостен етап от живота си и ще зачеват нов.

Нека не забравяме и изключително важния за астрологията цикъл на Уран през знака на Телец, който тъкмо започнахме, и който ще продължи около осем години. Според предвижданията на астрологията, този планетарен транзит ще преобразува драстично живота на планетата и ще изтегли човечеството с една крачка напред в развитието му.

Супер Луна във Везни

В дните, предхождащи мартенското пълнолуние и пролетно равноденствие, Земята ще застане на пътя на множество мощни соларни бури.

Още от средата на март, енергията в ефира ще бъде изключително силно заредена поради слънчеви изригвания в посока към Земята.

Намираме се под силното въздействие на слънчеви бури и изригвания, които могат да доведат до климатични аномалии, технически повреди, до повишена ментална и физическа чувствителност.

Възможни са нарушения в съня, главоболия, негативни нагласи, повишена нервност, чувство на преумора и тъга. Във висшите си вибрации, феноменът може да се прояви, повишавайки емоционалната ни интелигентност, интуицията, прозренията, синхроничностите и усещания за Déjà vu.

Колкото по-позитивно сме настроени през този период, толкова повече ще можем да се насладим на висшите прояви в Космоса.

Супер Луна във Везни

От противоположната страна на Слънцето,  Луната също ще ни облъчва с извънредно засилена енергия.

Мартенското пълнолуние (21 Март 2019, 04:44ч. българско време) ще ни презентира една особено магична Луна. Тя ще се изпълни в началния градус на зодия Везни – един от знаците, подвластни на Венера, който отговаря за хармонията, равенството във връзките и баланса във взаимоотношенията.

Това пълнолуние се явява трета поредна Супер Луна и пето поредно пълнолуние, попадащо в критичен 0°. Началният нулев градус е един от четирите кардинални градуси. Той олицетворява точката, в която започва действието. Това е градусът на необятните възможности.

Всичко е възможно в нулевия градус, в който наново се задейства системата!

Супер Луна във Везни

Везните ще задействат всички венерини принципи.  

Луната ще бъде ярка и близка, а енергията й – десеторно по-силна. Тя ще се прояви чрез символиката на Везните – управител на мира, дипломацията, хармоничните отношения и баланса в сърдечната чакра. Най-силно ще усетим творческия си заряд и сърдечни пориви към изглаждане в отношенията.

Пълнолунието ще направи много аспекти с останалите планети в системата и астрологически ситуацията ще бъде сложна. Прогнозата е, че ще ни се наложи да изясняваме отношения (лични и дипломатически), ще прехвърчат искри от любовни пламъци и ще има полемики.

Пълнолунието ще носи силна Хиронова есенция. Астероидът Хирон (в момента в 1° Овен), ще съвпадне със Слънце (в 0° Овен). Много от нас ще почерпят вдъхновение за ново начало и ще намерят лек за раните си. Но този процес на изцеление и завръщане към себе си тепърва започва и ще продължи още осем години.

Марс (мъжката енергия на волята и действието) ще бъде в напрегнат аспект с Венера (женската енергия на съзиданието и хармонията). Марс ще бъде заземен в Телец, докато Венера ще тегли нагоре, окрилена от транзита си през Водолей. Това ще създаде противоречия между мъжките и женските принципи на свобода и зависимост, макар този път Венера да тегли повече към свободата.

В часове преди пълнолунието, нашето животворно Слънце ще премине през кралската звезда Регулус, символизираща сърцето на Лъва и ще почерпи от чудодейна му сила. Творческата енергията ще е много силна.

Ретрограден Меркурий ще усложнява комуникацията, дърпайки ни навътре и назад. Ще се срещаме с миналото, ще се носим по вълните на носталгията и ще ни се явяват прозрения. Ще се гмуркаме в дълбините на сърцето и душата – течението натам ще бъде особено силно в условията на ретрограден Меркурий в знака на Риби.

Следващото пълнолуние (19 април) също ще бъде под знака на Везни и ще отбележи поредната феноменална синхроничност за годината. Тук също на преден план ще застанат връзките, но този път вече ще бъдем извън ретроградната сянка на Меркурий – знак, че всичко, което НЕ успеем да си изясним и изгладим сега, ще получи своя шанс да бъде уточнено и финализирано към края на април.

Настоящият силен прилив на енергия, съчетаващ лунни, слънчеви и различни междупланетни влияния, има потенциал да отключи едно извънредно силно начало на новата Слънчева (астрологична) година.

Супер Луна във Везни

Според календара на маите, този ден е белязан със Слънчев печат и активира десет-дневен период, проправящ Мост между световете.

Отваря се първия от десетте Портали, свързващи измеренията и започва интензивен информационен и енергиен обмен с Първоизточника.

В мига на пълнолунието, Слънце в 0° Овен застава точно срещу Луната в 0° Везни и в тази синхронична конфигурация двете небесни тела изливат силната си енергия към Земята, предразполагайки към активно енергийно изчистване и обединяване.

Вселената ни въвлича в космически поток на освобождаване и чистене. Освобождаваме се от всичко старо и вече отработено, и се чистим от негативна енергия в личен и обществен план. Търсим път към един по-хармоничен свят на любов, разширено съзнание и споделяне.

Стига да възприемем нужната позиция и настройка, можем да изпитаме силна приливна вълна от позитивна енергия.

Супер Луна

Еклиптиката и небесния екватор ще се пресекат часове преди пълнолунието, озарявайки оста Овен-Везни.

По оста Овен-Везни ще ни се разкрият истини, свързани с нашата творческа и партньорска изява.

Ще разберем на какво и на кого можем да разчитаме занапред. Ще можем да открием верния път на сърцето си и да осъществим хармонично свързване и с други души, сърца и тела.