frida.bg
Венера и Марс

Венера във Водолей срещу Марс в Телец: Въздух, наситен с романтика срещу Земя, обладана от желания

Тези дни сме под влиянието на класическа и драматична комбинация, провокирана от предизвикателен аспект между Венера и Марс в небето. Двете планети, олицетворяващи мъжкото и женското начало, ще транзитират в напрегнат планетарен аспект. Символът на мъжествеността и силата Марс ще полети в емоционален танц с прелестната Венера – символ на женската магия и енергия. Ще прехвърчат искри!…

За съжаление, енергиите на двете планети в момента са много различни, съответно срещата им ще отпуши конфликти сред много от двойките. Въпреки това обаче, привличането между женската и мъжката страна ще бъде много силно!

Ще станем свидетели на много вълнения и стълкновения между партньори, но те ще се случат с цел изчистване в отношенията. Ще поставяме въпроси, свързани с мястото на мъжа и жената ребром. Те ще бъдат актуални както в спалнята и около семейната масата в къщи, така и на обществената трибуна. Духът на международния ден на жената ще продължава да витае в ефира, надъхващ ни със своите теми и сюжети.

Венера и Марс

В дните след 10 Март 2019, жените ще бъдем окрилени от свободолюбивия дух на Венера, намираща се в знака на Водолей, но нашите мъжки половинки ще копнеят за семейно огнище и отдаване на земни удоволствия.

Венера във Водолей може идеално да допълни Марс в Телец, но двамата също така могат и шумно да се разминат. Всичко ще зависи от баланса между силата на привличането и неизбежната загуба в превода, характерни както за предизвикателните планетарни аспекти, така и за ретроградните фази на Меркурий. Всички тези планетарни влияния ще бъдат характерни за периода от 10 Март до края на месеца.

Венера и Марс

Изблик на силна мъжка енергия ще тегли към земни удоволстия и пиршество на сетивата, докато женската енергия ще бъде в по-възвишено и романтично настроение.

Той ще бъде здраво залепен за Земята, Тя ще иска свободно да се рее в небесата.

Планетата на комуникацията Меркурий изобщо няма да иска да помогне в това очевидно разминаване. Напротив, Меркурий е ретрограден и максимално ще саботира връзката между Венера и Марс.

Венера и Марс

Определено ще имаме поводи за кризи, конфликтни ситуации и цялостно напрежение в сферите на интеграция и в интимните връзки.

Женската енергия, независимо дали се проявява у мъжете или при жените, ще ни тегли едновременно към сферите на романтиката, удоволствията и свободата. Доста сложна комбинация, за да може лесно да бъде възприета от по-мъжествената част от населението на Земята в този момент, когато техният водач Марс ще бъде под знака на Телеца, силно привързан към комфорта на традицията.

Докато мъжката планета Марс проявява своите пориви в земния знак на Телец, изкушенията му ще бъдат плътски и натуралистични. Той ще търси вниманието на Венера, но планетата на женската енергия ще бъде колкото близка, толкова и недостъпна за подобен обмен. Нейната чувственост ще се рее във въздушна еуфория и под силното въздействие на ексцентричния Водолей.

Венера и Марс

Темите, които ще разнищва този аспект във връзките ни ще бъдат:

Свобода Vs Сигурност
Оригиналност Vs Традиция
Промяна Vs Комфорт

Бъдете внимателни как ескалират личните спорове и обществените полемики, особено в периода около пълнолунието, чиято кулминация очакваме на 21 Март.

Пълнолунието ще бъде в знака на Везни, който тотално ще прочисти ефира от летливи, нестабилни ситуации и партньорства. От нас зависи дали тази „чистка“ ще бъде добре премислена, и до какви усложнения и загуби в превода може да доведе.

Меркурий е ретрограден и няма да благоприятства нищо ново. Наблегнете на старите рани и изяснете фундаменталните проблеми в отношенията си.