frida.bg
Уран в Телец

Уран в Телец 2019-2026 ще предизвика статуквото на планетата

Преминаването на Уран през Телец е планетарен транзит от голямо значение в астрологията, който започна на 6 март 2019 година и ще продължи цели 8 години. Това означава, че планетата Уран, която в астрологията олицетворява шока и трансформациите, ще прекара следващия си преломен цикъл в земния и чувствен знак на Телец, и ще революционализира статуквото на планетата.

Уран в Телец ще постави под въпрос статуквото и ще подложи на трансформация всичко, което свързваме с идеята за Златния Телец. Ще преживеем революция в съзнанието, в битуването си, във финансите, в начина, по който черпим от ресурсите, градим живота си и взаимодействаме с майката Земя.

Уран в Телец

Навлизаме в нов планетарен цикъл, който според астрологията ще промени драстично света и начина, по който битуваме в него.

Това, което очаква всички ни по линия на енергията, извираща към нас от Космоса, е бурята на промените, която ще дойде изненадващо и ще сложи под въпрос чувството ни за комфорт и сигурност. Урановият ураган, навлизащ в знака на земния и удобно настанен в статуквото и традицията Телец, ще ни трансформира екзистенциално, и ще засегне всички сфери, управлявани от Бика.

Телецът е символ на земното начало, на връзката със земята, на селскостопанския труд, на храната, която ни препитава и на начина, по който се отнасяме към нея.

Телецът също е свързан с удоволствията на материалния свят, с нашите т.н. земни грехове, падения и възходи, с материалните и плътските ни зависимости.

Телецът представлява изкушенията, златото, ресурсите, парите, финансите и различните видове конвертируемост.

Телецът олицетворява нашата тежест и упование, нашата ценност и самооценката ни като вид и индивиди.

Уран в Телец

През следващите 8 години, всички тези теми, подвластни на Телеца, ще претърпят драстични промени под въздействие на Уран. А за всичко това отдавна вече ни подготвя аджендата на новото хилядолетие.

Мнозина от нас напоследък живеят с чувството, че промяната е неизбежна, че ресурсите на планетата, земните обитатели, както и самата планета, са в опасност.

Налице е нуждата от нова идеология, от нов тип вяра, от ново вдъхновение и от нов начин на взаимодействие помежду ни и със заобикалящата ни среда.

Уран в Телец

Планетата Уран е сравнявана от някои астролози с архетипите на Жокера и Шута. Нейната природа е едновременно бунтарска и карнавална, забавляваща и разтърсваща.

Както всяка промяна, така и предстоящата глобална революция в идеологията и в стила ни на живот, няма да се случат тихо и безболезнено.

Напротив, Уран ще се погрижи промяната да бъде разиграна грандиозно, изненадващо и по един или друг начин да ни разтърси из основи.

Когато Уран финално се установи в зоната на златния Телец (6 март 2019), неговата бунтарска природа ще започне да се проявява чрез трансформации във всички сфери на живота, управлявани от Телеца. Ще променим начина, по който обработваме и гледаме на земята, на земните блага, на храната, на ресурсите, на финансите и валутите, на лукса, комфорта и удоволствията, на всичко, което носи някаква стойност и стабилност в живота ни.

Уран в Телец

Последният транзит на Уран в Телец поведе революции на много фронтове.

Светът познава доста крайни примери за това как се е проявил Уран в Телец исторически. По време на последния транзит на Уран в Телец (1934-1942) светът преживява икономическата криза, известна под името Голямата Депресия, началото на Втората Световна Война, както и всички драматични последици, които произтекоха от тези глобални събития. През същия този период Хитлер въвежда купонна система в Германия, а Рузвелт установява социалното осигуряване в Америка.

Въпреки максимата „Историята се повтаря“, същата тази история неведнъж е доказала, че дори и да се повтори, пътищата които ни предлага Съдбата никога не са еднакви, а поуките й не винаги са еднозначни, нито адекватно възприети.

Уран е носител на бъдещето. С настоящия си транзит през знака на Телец, планетата на шока и революциите ще затвърди облика на нашето бъдеще такова, каквото сами го създаваме в настоящето и в зависимост от това как, и доколко сме се поучили от миналото си. Но няма да липсва елемент на изненада от това как ще продължи живота на планетата.

И точно в тази изненада търсим надежда за бъдещето си.

Уран в Телец

С транзита на Уран през Телец можем да очакваме както драматични развръзки, така и истински скок в еволюцията ни като вид.

Според много астрологични източници, преминавайки през Телец,  Уран ще предизвика промени от изключително упорит, устойчив и окончателен характер.

Уран в Телец би могъл най-после да пробуди чувството ни за дълг към себе си и Земята.

Транзитът би могъл да ни подтикне към предприемане на драстични мерки, които да гарантират бъдещата ни сигурност и оцеляване. Това може да се случи чрез крайни и шокиращи предизвикателства, които да проправят пътя към новото, към прогреса и еволюция, като единствен възможен изход от ситуацията.

Уран в Телец

Новият път ще трябва да се проправи по категоричен начин, за да се осигури неговата трайност и продължителност във времето.

През следващите 8 години можем да очакваме алтернативните, устойчиви и природосъобразни практики окончателно да завладеят отрасли като здравеопазването, обработката на земята, фермерството, храната, козметиката, банкирането и финансите.

Фокусът ще бъде върху отхвърляне на остарелите и компрометирани форми на управление и производство, и имплементиране на нови, ефикасни, лесно достъпни, хуманни, екологични и устойчиви методи за бъдещо развитие.

Уран в Телец

Очаква ни динамично и интересно време на личностна и глобална трансформация.

Най-силно повлияни от промените през този период ще бъдат хората и държавите със силно изявени фиксирани знаци в наталната си карта (Слънце, Луна или асцендент в знаците на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей).