frida.bg
ретрограден Меркурий

Ретрограден Меркурий в последния градус на зодиака: Последно гмуркане в дълбокото

На 5 Март, планетата на разума и комуникациите Меркурий става ретроградна в последния градус на зодиака – 29° на зодия Риби. Започваме три-седмичен период на блокаж в комуникациите, на технически проблеми и на „прътове в колелата“, и отбелязваме първата планетарна ретроградност за годината.

Точно преди да започне нов цикъл в първия знак от зодиака (0° Овен), Меркурий става ретрограден в последния градус на 12 знак – зодия Риби. Няма как да не обърнем внимание на тази небесна синхроничност, която навежда на мисълта, че не всичко е изпипано до край, не всички корекции са направени и имаме още детайли за премисляне преди да продължим напред в новото си годишно приключение!

До този момент всички големи планети около нас се движеха директно, но благодарение на Меркурий, светът няма как да бъде оставен за дълго без пауза. Периодът ще ни предостави идеална възможност да се гмурнем в дълбините на света от чувственост и фантазии, управляван от Риби, и да забравим за момент стреса и динамиката на света над повърхността. И това ще бъде най-доброто възможно решение, ако искаме да избегнем препятствията, забавянията и недоразуменията, характерни за пословичния ретрограден ход на Меркурий.

Ако сте си мислили, че определен етап от живота ви е вече минало, поменете че никога не е късно миналото да се завърне.

ретрограден Меркурий в Риби

Миналото се завръща с ретрограден Меркурий в Риби, с недоизказаните ни мисли и думи, с незавършените ни романи и с недоизживяните ни емоции.

Ретрограден Меркурий в Риби ще ни потопи в дълбокото, за да се срещнем с неща и хора, с които все още не сме приключили напълно. Ще го направи по един много ескаписки и дълбок начин, отваряйки портал за бягство от реалността и потапяне във фантасмагоричния свят на фееричните Риби.

Меркурий управлява енергията на зодия Дева и не се чувства особено комфортно в Риби, който е неин противоположен знак. Това ще направи ретроградния цикъл на Меркурий още по-труден и объркващ!

Този ретрограден Меркурий ще ни срещне с обратната страна на разума и логиката. Той ще ни вкара във водната страна на чудесата, откъсвайки ни от познатата зона на комфорт и хвърляйки ни в дълбокото.

Енергията на Меркурий следва логиката на разума, за разлика от знака на Риби и управляващата ги планета Нептун, чиято динамика е плаваща, имагинерна и се разгръща по един силно емоционален и артистичен начин, който не винаги може да бъде предсказан, и често изненадва със степента на развитото си въображение.

ретрограден Меркурий в Риби

Подгответе се да бъдете изненадани от фантастичните сюжети и развръзки, от неочакваните идеи и прозрения, които ще ни разкрива ретрограден Меркурий в знака на Риби през месец Март 2019.

Ретрограден Меркурий ще прекара по-голямата част от месец Март в съвпад с планетата на състраданието, въображението и бягството от реалността – Нептун. Нептун подкопава рационалната и обективна природа на Меркурий, но аспектът Нептун-Меркурий е в състояние да раздвижи разума в посока развитие на въображението и фантазията. Неговата неблагоприятна страна е в опасността от изкривяване на реалността, но във високите си вибрации той може да бъде изключително артистичен и плодоносен.

Този транзит ще ни обгърне с чувството, че сме се изгубили. Но целта му е друга – да преосмислим, да ревизираме, да рефлектираме, да прегрупираме, да се пренасочим… С негова помощ ще излезем от рамките на познатото и сигурното, и ще навлезем в една непозната и неподвластна на контрола ни територия – водната стихия на емоциите и фантазията. Там ще се срещнем с много изящество и красота и ще се опитаме да ги задържим като ги интегрираме по някакъв начин в своя вътрешен мир и преживявания.

ретрограден Меркурий в Риби

Ретрограден Меркурий и Нептун ще деконструират реалността, за да ни срещнат с една по-различна перспектива и усещане.

Този период на гмуркане в дълбокото ще изобилства от завоалирани знаци и приглушени послания. Можем да получим внезапно прозрение, признание или откровение, с които да запълним последните липсващи елементи от пъзела.

Помнете, че за да се наредят нещата, като за последно трябва хубаво да се разбъркат. Истината се ражда в хаоса, в нея няма логика, нито последователност!

Меркурий ще бъде ретрограден до 28 Март 2019, но воалът на ретроградната му сянка ще забулва света ни поне до средата на Април.