frida.bg
Хирон в Овен

Хирон в Овен: Уроците на Ранения лечител

Този Февруари, Хирон влиза в Овен за период от осем години. Според астрологията, това завръщане на астероида Хирон в първия знак на зодиака ще ни изправи пред уроците на Ранения лечител, за да ни подпомогне в нашето духовно израстване. Като общество и като личности.

Хирон в Овен

„Хората с изявен Хирон в наталните си карти са като онези, които излизайки от огъня на самия Ад, носят вода за да погасят кладата на другите.“
Стефани Спаркълс

Глифът, с който Хирон е означаван в астрологията представлява ключ, намекващ за скрита и тайнствена символика. Но едновременно с това, ключът има потенциал да отключва вратите на новите възможности в живота ни. За това приемаме, че периодите на Хироново завръщане могат да предизвикат ключови развръзки и да отворят портали към нови превъплъщения на душите ни.

Следващите осем години се очертават като интересен и важен период за мнозина. Най-силно засегнати от енергията на това Хироново завръщане ще бъдат родените в периода между 1968-1979, когато Хирон за последно е преминавал през огнения знак на Овен. Истината е, че не само тези от нас с натален Хирон в Овен, а всички ще трябва да извървим този важен и основополагащ път:

Пътят към себе си. По него днес ни призовава да тръгнем самият Космос.

Редкият Хиронов транзит през знака на Овен е и един от най-важните маршрути на астероида Хирон през Космоса. Там небесното тяло прекарва най-дълго време и най-много хора са родени под влиянието на тази космическа конфигурация. В знака на зодия Овен, Хирон проявява най-силно своите характеристики.

Всички синхроничности и всички знаци, които ще ни изпраща Вселената през този период, можем да тълкуваме през призмата на Ранения лечител – архетип от древногръцката митология, роден  и израснал със свите болки и товари, но успял да превърне страданието си в божествен дар.

Настоящият транзит на Хирон в Овен ще продължи до 2027г. Периодът се очертава да бъде трансформиращ и основополагащ в глобален аспект, и да повлияе трайно и генерално върху колективния живот на Земята.

На глобално ниво ни предстои да отворим очите си за всички злоупотреби, оскърбления и рани, които човечеството причинява само на себе си, на планетата и на останалите нейни обитатели.

В личен аспект, Хирон ще ни вдъхнови за нови начини на взаимодействие едни с други и със заобикалящата ни среда. Ще търсим по-примливи, по-градивни и по-позитивни отношения.

На преден план ще се изяви необходимостта от пребиваване във високите вибрации на взаимоотношенията като цяло.

Хирон в Овен

Раненият Лечител е тук, за да помага

Хирон ни помага да преодолеем чувството за малоценност, лекува болките и комплексите от миналото, чувството за несигурност, усещането за изоставеност. Но силното енергийно присъствие на Хирон в Космоса може да бъде усетено като болезнен катализатор, който първоначално ще ни уплаши. Първоначално, енергията на Хирон ще ни катапултира към осъзнаване на всички тези вътрешни травми.

Хората, които ще бъдат най-позитивно повлияни от терапевтичния ефект на Хироновото завръщане са онези, които са готови да преминат през катарзиса на самоосъзнаването. Те ще бъдат новите по-малки и по-големи герои на времето, белязани с висока степен на емоционална интелигентност. Това ще бъдат онези, които битуват в състояния като съчувствие и приемане, разбиране и търпение, усещания на безусловна любов към другите и към себе си.

Сблъсъкът с болките, страховете, разочарованията, дисфункциите, обидите и неудовлетвореността, с които сме свикнали да живеем като в постоянна и отровна зависимост, е процес на катарзис, който изисква вътрешна сила и мотивация. Ето защо, реакцията на мнозина може да бъде по детински раздразнителна. Важно е да приемем нуждата от това да обърнем внимание на чернилката, която сме натрупали и да започнем чистката отвътре навън.

Да изкараме трънчетата от душите си и да отворим сърцата си, готови да обичаме и да бъдем обичани.

Хирон в Овен

Хирон лекува разбитите ни сърца.

Под звездата на Хирон се завръщаме към първичната болка, която често се оказва загнездена в най-деликатния човешки орган – сърцето ни.

Хирон ще ни срещне с хора и ситуации, които ще ни предизвикват да обърнем внимание на тази болка. За да я излекуваме, може да ни се наложи да пренаредим приоритетите в личния и обществения си живот, упражнявайки своята емоционална интелигентност.

Енергията на Хирон ще ни направи по-деликатни, по-мили, по-прощаващи и обичливи.

Ще усещаме все по-осезателно лековитата сила на безусловната любов – рядко срещано състояние при съвременния човек, свикнал да приема агресията, омразата и унищожението като обичайно и дори задължително условие на съществуване.

Хирон в Овен

Хирон в Овен ни пробужда за това кои сме и накъде отиваме.

Повечето хора преживяват своето натално Хироново завръщане около средата на житейския си път – между 47-51 години. В този смисъл, Хироновото завръщане съвпада с кризата на средната възраст и може да бъде приемано като знак от Космоса, че е време да си дадем сметка за това как сме се справили с първата половина от живота си.

Малката червена лампичка започва да присветва, а с нея идва равносметката. Осъзнаваме много неща. Разбираме също така, че може би не ни остава още много да живеем…

Щастливи ли сме? Къде бъркаме? Какво трябва да променим, за да бъдем интегрирани и достойни личности, каквито всички ние искаме, заслужаваме и се стремим да бъдем!?

Хирон в Овен

Хирон в Овен ни възражда

За всички зодии и независимо от годината ни на раждане, това Хироново завръщане ще бъде изпълнено със символиката на огнения Овен, който не случайно е първият знак на зодиака. С него животът започва отначало, възраждайки се ведно с всяка наново разлистваща се пролет.

Символът на изцелението (Хирон) ще се срещне със символа на зараждането на живота (Овен). Отново ще погледнем на себе си такива, каквито се помним в най-ранните си спомени.

Ще се концентрираме върху важните неща, осъзнавайки че нямаме време за губене. Осъзнавайки, че светът е прекалено красив, за да го изгубим без бой. Че животът може да бъде колкото горчив, толкова и сладък. Че нищо не може да ни спре да опитваме от сладостта му, освен ако самите ние се откажем пораженчески и доброволно.

Но мотивацията на Овена се задвижва от силна енергия. Нищо не би го възпряло в желанието му да поведе стадото по пътя към ново духовно пробуждане и през катарзиса на самоизцелението.

Бъдете готови за неговата тяга!

Хирон в Овен

Хирон е тук, за да прероди душата ни в рамките на настоящото ни житейско превъплъщение.

Хирон в Овен ще ни помогне да направим важни корекции в моделите си на общуване и във взаимодействието ни със средата. Те ще бъдат осъзнати като нужни за нашето бъдещо оцеляване като вид и като личности.

Хирон ще ни помогне да се откажем от нездравословни зависимости и да прекъснем порочния кръг от неосъзнати и повтарящи се грешки, които ни връщат в една и съща изходна точка, без надежда за развитие.

Връзките, партньорствата и съюзите, заченати в периода на Хироновото завръщане в Овен, ще имат благословията на Ранения лечител. Те ще бъдат заредени с мъдростта на уроците му и с потенциала да бъдат по-автентични, дълголетни и споделени от досегашните ни взаимоотношения.

С Хироновото завръщане в Овен, получаваме реален шанс сърцето ни да срещне отклика на друго сърце, душата ни да намери своята сродна душа, а общността ни да преоткрие баланса между човечеството, Природата и Вселената.