frida.bg
кариерата

5 книги за кариерата, които всяка жена трябва да прочете

Много често в началото на кариерата срещаме две основни затруднения. Едното е, че сме твърде некомпетентни, за да работим това, което наистина искаме. Другото е, че сме прекалено компетентни и можем да правим абсолютно всичко, а пред нас практически няма никакви спирачки.

Много скоро истината излиза наяве. Тя е някъде там. По средата. Едва когато напуснем университета и се гмурнем в света, изтъкан от работни задачи и ангажименти, започваме да учим. За себе си. Кои сме? Кои са нашите силни страни? Кои са недостатъците ни и как да станем по-добри в това, което правим?

Факт е, че много млади хора избират да минат „по пътя“ по трудния начин. През пробата и грешката. За тези от вас, които искат да са подготвени и да научат малко повече за това как да развият кариерата си на ново ниво, предлагаме няколко любопитни заглавия. Те са за всяка жена, която иска да изкачва върхове в собствения си живот и развитие.

„GIRL CODE. Тайните на успеха, мъдростта и щастието за жените предприемачи“ от Кара Алвил Лейба

Кара Лейба е радио водещ, професионален лайф коуч и награждаван автор на бестселъри. Бляскавият й модел за самопомощ привлича хиляди жени, които искат да подобрят живота си и да бъдат успешни. Тази книга е настолно четиво за жените предприемачи, както и за всички, които ходят на работа, но това не е достатъчно за тях. За всички жени, които искат да развият свой собствен бизнес или да разширят професионалните си хоризонти. Както и за всяка жена, която иска да се усъвършенства и да бъде жената на мечтите си!

„Наблюдавам интересен феномен. Изглежда, че навсякъде по света все повече жени разкриват тайната на щастието и успеха в личния и професионалния си живот. Сякаш съществува скрит подземен свят със силни и успели дами, които са разбили някакъв магически код: те мислят позитивно, подкрепят се взаимно и наистина вярват, че могат да имат всичко – вие също можете.”

„Силните и успели жени не чакат вдъхновението да ги удари като гръм, а се превръщат във вдъхновение за самите себе си.”

Издателство: AMG publishing


Прилежните жени работят, умните успяват от Барбара Шнайдер

Книгата „Прилежните жени работят, а умните успяват“ с автор д-р Барбара Шнайдер, е световен бестселър, с милиони почитателки от цяла Европа. Четивото по забавен и увлекателен начин разказва за правилата за успех в кариерата на модерната жена. От тази книга ще научите как да съчетавате отглеждането на децата с кариерата, как да водите преговори, как да поискате повишение на заплатата и позицията си и как да взимате правилни решение в кариерата си.

Издателство: ЛЕКТОР


„Закони на привличането“ от Джули Джеймс

Законите в любовта и в работата са много идентични. Това можем да разберем по-добре от този забавен роман с феминистични нюанси. Феминистка до мозъка на костите си, Пейтън се бори усилено да успее в едно поприще, доминирано от мъже. Тя среща Джей Ди, който е роден в богатство и привилегии и упорито я игнорира. Какво следва – война или любовна история с щастлив край?

Издателство: ИБИС


„Рецепта за успешна кариера по женски“ от Кейтлин Фрийдман и Кимбърли Йорио

Тази книга не е за хора, които смятат, че работата е само работа и нищо повече. Защото тя е написана ОТ и ЗА амбициозни жени. Нещо повече: за жени, които смятат, че работата заема доста сериозна част от всекидневието им, за да си позволят лукса да не я харесват. Консултантите по професионално развитие Кейтлин Фрийдман и Кимбърли Йорио ще им помогнат с малко добри идеи и ценен опит да използват единственото, което е нужно – своя ум, за да осъществят мечтите си и да подобрят работната си среда.

Издателство: AMG


„Жената, която създадох“ от Анета Савова

“Жената, която създадох” е книга за израстването, промяната и превръщането ни в жени-лидери в живота и кариерата. Авторът, Анета Савова, посочва, че лидерството е избор, който емоционално зрялата и интелигентна жена е готова да направи, за да придаде смисъл на работата си независимо дали тя е в голяма организация, компания или е малък семеен бизнес.

Българките в 21 век са сред най-интелигентното, икономически независимо и овластено поколение, което някога е живяло по тези земи. Днес постоянно чуваме смесени послания, които ни внушават неограничени възможности, които имаме пред себе си и същевременно нуждата от развитие и надграждане на уменията ни в света на бизнеса.