frida.bg
черти

5 „странни“ личности черти, които ще ви направят успешни

Успехът идва по много начини. Понякога идва под формата на неочакван късмет, а в други случаи – след упорита дългогодишна работа. Но какво всъщност помага на хората да успеят и кои са личностите черти, които ще ни направят успешни?

Независимо дали работите за корпорация или сте предприемач, обикновено успехът изисква да имате определени личности черти. Те ще ви откроят от другите и ще ви дадат особена харизма – тази на успешните хора..

В тази статия ще разгледаме някои от странните личности качества, които ще ви помогнат да постигнете успех в това, с което се занимавате. Ето кои са те…

Интровертност

Обичайно смятаме екстровертите най-успешните хора, но защо интровертността е новия стълб към успеха? В хаотичния свят, в който живеем, имаме нужда от нещо повече от позитивното мислене и социални умения на екстравертите.

Имаме нужда от промяна отвътре навън и това се отнася както за личния свят на всеки индивид, така и за корпорациите. Интровертите са страхотни мислители, просто тяхната нервна система се изтощава по-бързо и имат нужда от усамотение, за да се заредят отново.

Интровертът може да доведе до голяма промяна. Вземете за пример Алберт Айнщайн и Бил Гейтс, за които не е тайна, че са били интроверти.

Мислене „извън кутията“

Спазването на строги правила и ученето „по книга“ са отживелица. Хората, които точно като децата, мислят извън рамката, задават нетрадиционни въпроси и понякога нарушават няколко правила, са тези с най-големи шансове за успех.

Мисленето „извън кутията“ развива креативността и нестандартното мислене. Именно хората с това личностно качество са тези, които ще предложат нестандартно решение на сложен проблем и ще извадят системата от така нареченото състояние на „задънена улица“.

Любопитство

Някои от най-успешните хора са и едни от най-любопитните хора на света. Наличието на ненаситна нужда да научите всичко, което можете за която и да е област, е път към откриването на нещо голямо.

Любопитството води до намирането на редки скъпоценни камъни и идеи, които водят до създаване на нови сфери с голямо бъдеще. Тук не винаги става дума за открития.

Подобряването на съществуващите продукти и услуги изисква да бъдете любопитни относно начина, по който тези неща работят и как да ги направите по-полезни за обществото.

Изкуството да кажеш „не“

Свикнали сме да смятаме казването на „не“ и поставянето на граници за нещо неудобно и негативно, но именно това е нещо, което ще ви помогне да постигнете успех, без значение с какво се занимавате.

Факт е, че по някаква странна причина не искаме да разочароваме никого и искаме да живеем по начин, който да направи всички щастливи – през цялото време. Това е невъзможно.

Едно от нещата, които ви разсейват, изтощават енергията ви и ви пречат да постигнете успех е, че казвате „да“ на твърде много неща, които не са ваша работа.

Казването на „не“ ви освобождава от ненужни задължения и отговорности. По този начин имате възможност да се концентрирате върху нещата, които са истински важни за вас.

Неудовлетвореност

Едно от основните личностни качества на повечето успешни хора е чувството на постоянна неудовлетвореност. Именно тя е причината те да опитват отново и отново, да търсят нови пътища, светове, чрез които да излязат от неудовлетвореността си.

Без успех, разбира се, но в резултат те развиват корпорации и постигат много. Удовлетворените хора са добре там, където са. Те нямат нужда да работят 24 часа в денонощието, нито да се стресират излишно.

Това на свой ред им носи спокойствие, но ги отдалечава от успеха. Е, при вечно недоволните хора това е точно обратното. Те нямат покой и затова правят всичко възможно, за да постигнат поставените цели.