frida.bg
призвание

Креативна медитация за свързване с истинското призвание

Ако все още не сте намерили своето истинско призвание и работа на мечтите, или имате нужда от кариерно преоринтиране, предлагаме ви да опитате тази креативна медитация. Тя може да ви даде изненадващи насоки, които могат да променят живота ви.

Повечето от нас са израснали в среда, пълна с предубеждения – коя професи е престижна и коя – не, към коя професия да се стремим, за да спечелим общественото уважение, одобрението на родителите ни, и т.н.

Когато постигнем тези външни на нашето същество цели обаче, все още не се чувствам е удовлетворени. Просто защото нашето призвание е друго и все още чака да го открием.

В своята книга „Rekindling the Spirit in Work“, психотерапевтът Хауърд Шехтер, създава една лесна и практическа медитация, която може да промени кариерния ви път за добро.

Тя ни позволява просто да помечтаем и да позволим там някъде в неограничените възможности на въображението да изплува нашето истинско призвание. Бъдете отворени за това, което ще дойде в ума ви, да започваме!

  1. Обърнете се навътре

Седнете удобно и затворете очи. Насочете фокуса на вниманието си върху дъха. Поемете дълбоко въздух и докато издишате визуализирайте как стреса и напрежението напускат тялото ви. Останете тук още няколко вдишвания, докато се почувствате напълно отпуснати и релаксирани.

  1. Визуализирайте

Представете си любимо място сред природата, където се чувствате удобно, сигурно и защитени. Вижте всички детайли наоколо. Вдишайте ароматите и чуйте звуците. Вижте ги ясно с вътрешните си очи, сякаш гледате през обектива на фотоапарат.

Пред вас виждате проход, направен от дървесни клонки, цветчета или скали, а в ръцете си държите една малка планета във формата на глобус. Вървете през прохода, оставяйки глобуса на всекидневието и всичко, с което сте свикнали назад.

Тунелът сякаш подкрепя вашата инициатива за придобиване на по-дълбоко разбиране на себе си и своето призвание. Крачка след крачка стигате от другата страна,където ви чака вашата „перфектна“ работа. Не е нужно да правите опити да видите нещо. Просто бъдете отворени за прозрението, което ще дойде.

Позволете на тази подсъзнателна информация сама да дойде при вас. Не се опитвайте да се намесвате с логични насоки. Нека вашето призвание или перфектна работа се появи на екрана на съзнанието ви без усилие.

  1. Върнете се обратно

След няколко минути се върнете обратно през прохода в другия край на тунела. Обърнете внимание на дъха си тук и сега. Осъзнайте отново тялото си. Бавно отворете очите си и благодарете за съвета, който получихте от своето любящо подсъзнание.

Снимка на корица: flickr.com