frida.bg
упражнения

4 упражнения, с които ще подобрим сексуалния си живот

Голяма част от нас свързват различните упражнения и фитнеса с не особени приятни асоциации. Те изискват усилия, време, воля, а да си признаем – далеч по-комфортно е да си останем вкъщи с купа пуканки и кутия сладолед.

За да ви мотивираме да се раздвижите решихме да ви предложим една малко по-различна перспектива, която има нещо общо с любимия ни … секс. Сигурни сме, че няма жена, която би отказала оргазъм, нали?

Е, упражненията ни помагат да поддържаме секси тяло, но освен това благодарение на тях се свързваме много повече с тялото, усещанията си и развиваме по-висока самооценка.

Кои са най-добрите упражнения за още по-горещи преживявания в леглото?
Йога

yoga

Йогата е една от тренировките, които ще ни осигурят по-голяма увереност в себе си и по-горещ секс. Асаните в йога развиват нашата гъвкавост и ни правят много по-осъзнати и чувствителни за собственото ни тяло. Това на свой ред води до много по-силни усещания по време на секс и увеличава вероятността да получим оргазъм.

Упражненията на Кегел

The Workout 05

Макар и упражненията на Кегел да не са технически … тренировка, те подсилват тазовото дъно и вагиналните мускули и ни помагат да имаме по-силни и продължителни оргазми. Това, което се иска от нас е да започнем редовно да свиваме и отпускаме мускулатурата на тазовото дъно за около 10 секунди.

Упражнения за корем

Ab Workout

Да имаме плоско и стегнато коремче е секси само по себе си! Освен този очевиден факт, упражненията за корем подобряват нашия баланс и координация, което технически е преимущество в редица секс пози. Да, от каталога на кама сутра!

Повдигания на таза от поза „Мост“

Sethubandasana - Young woman practising yoga on mat

О, това упражнение безспорно ни е любимо! То заздравява бедрата, корема, долната част на гърба и ни помага да имаме секси и добре оформено дупе. Освен това, повдиганията на таза от мост повишават кръвооросяването в областта на тазовото дъно, което води до, сещате се, по-силни усещания и невероятни оргазми!