frida.bg
тренирате

10 любопитни причини да започнете да тренирате

Имате ли нужда от мотивация за тренировка? Е, тогава тази статия е точно за вас! Подбрахме 10 любопитни факти за упражненията, които да ви вдъхновят и стимулират да започнете да тренирате още днес!

След празничното преяждане влизането във форма и тренировките са сред намерения №1 за повечето от нас. От създаването на  намерение до осъществяването му обаче има разлика.

Вместо да се успокоявате с класическото извинение „започвам от утре“, или от другата седмица, месец, след 5 години, ви предлагаме да започнете от днес.

Не е нужно да прекарате цял ден във фитнеса. Няколко упражнения в обедната почивка са едно обнадеждаващо начало. За по-мотивираните, намерете 10-минутна тренировка по ваш вкус в YouTube.

Прочетете още: Спорт за щастие: как редовните упражнения ни правят по-щастливи?

Ако сте решени да трансформирате начина, по който изглеждате или се чувствате, свържете се с инструктор или потърсете групови практики за начинаещи. Това ще бъде силен старт на един здравословен навик, който може да промени живота ви в положителна посока.

Имате ли нужда от допълнителна мотивация? Гмурнете се в нашата селекция от любипитни факти за тренировките и започнете да се движите, не чакайте до утре!

Yoga and stretch

  1. Музиката подобрява ефективността на тренировката

Слушането на музика по време на тренировка може да подобри ефективността на тренировката ви с 15%, според нови проучвания. Подходящата музика може да повдигне енергията ви и да ви стимулира да дадете максимума от себе си по време на упражненията.

  1. Редовните упражнения стимулират мозъчната активност

Кардиото, или аеробните упражнения, стимулират дейността на сърдечно-съдовата система, което на свой ред подпомагат за създаването на нови мозъчни клетки. Това подобрява мозъчната активност и дори може да ни направи по-концентрирани и защо не – по умни!

  1. Редовните упражнения изострят паметта

Както вече споменахме упражняването увеличава производството на мозъчни клетки, които са отговорни за заучаването и складирането на информация (паметта).

Fitness photoshoot IV

  1. Упражненията забавят стареенето

Ако тренирате 3 пъти седмично по 45 минути, можете да предотвратите признаците на стареене. Факт е, че хората, които тренират редовно, изглеждат по-млади от връстниците си, които отлагат тренировките.

  1. Мускулите изгарят три пъти повече калории, отколкото мазнините

Наличието на повече мускулна маса, отколкото мазнини означава, че можете да консумирате повече калории, без това да се отразява на външния си вид. Това е още една причина да не пренебрегваме силовите упражнения.

Прочетете още: Бягането: как да го превърнем в любимия ни зимен спорт?

  1. Хората, които тренират боледуват по-рядко

Редовните упражнения помагат за укрепване на имунната система. Това означава, че ще се разболявате по-рядко от хората, които не спортуват.

Fitness

  1. Трениращите са по-енергични и продуктивни

Упражненията увеличават броя на ендорфините, които се отделят в тялото ви, в резултат на което ставате по-продуктивни.

  1. Тренировките подобряват вида на кожата

При тренировка всички ние отделяме пот през порите, което освобождава токсините и намалява акнето. Тренировките също така подобряват циркулацията, а след упражненията кожата изглежда блестяща и подмладена.

  1. Упражненията повишават самочувствието

Упражненията успокояват ума и дават енергия, което ще ви накара да се чувствате страхотно в кожата си и ще повишат увереността ви.

  1. Тренировките спомагат за по-добър сън

Ако имате проблеми със съня или заспиването, упражненията може да ви помогнат. Както вече казахме по време на тренировка ума се успокоява, изразходваме излишната енергия, а това ни помага да се почувстваме по-спокойни и релаксирани.