frida.bg
умения

4 ефективни стратегии за подобряване на кариерните умения

Когато става дума за кариерните ни умения е по-добре да говорим за „развитие“ вместо за „крайна спирка“. В този смисъл еинствената грешка, която можем да направим в това е отношение не е да допуснем грешка, опитвайки се, а да спрем да се опитваме и да правим крачки по пътя на собственото ни развитие.

Всяка стъпка напред предполага развитие и промяна. Ако избягваме промените или просто нямаме време да развиваме кариерните си умения ще усетим признаците на „професионалния застой“, които са липса на мотивация, апатия и професионално прегаряне.

Как да се развиваме, за да избегнем застоя? Естествено, като развиваме своите професионални умения непрекъснато. Предлагаме ви 4 абсолютно работещи стратегии да започнем да развиваме сет-а си от умения още днес!
Семинари и конференции: вземете участие!

Да, понякога да посетим определена конференция или семинар ще изисква от нас да пренаредим задачите си седмици напред, но, повярвайте ни, заслужава си! Присъствието на подобен тип събития (естествено, във вашата сфера на действие!) ще ви помогне не само да научите нови неща, но и ще се запознаете с интересни хора, с които бихте могли да работите или да си съдействате в бъдеще.

Онлайн обучения: кажете им “да“!

Онлайн обученията добиват все по-голяма популярност както по света, така и у нас. Те правят достъпни за нас информация, съвети и стратегии, които можем да получим дори от другия край на света и то много по-изгодно, отколкото ако посетим съответните курсове на място. Независимо дали става дума за бизнес курс или курс за креативни умения – не се колебайте да се възползвате от многобройните възможности за развитие, които ни предоставя уеб пространството.

Доброволческа дейност: защо не?

Доброволческата дейност не само развива и надгражда нашите умения, но и подпомага развитието на общността, в която живеем. Няма значение дали става дума за организиране на събития или подпомагане на социални проекти – вашият принос има значение! Това е още нещо, което можете да добавите във вашето CV, а вашата социална ангажираност със сигурност ще направи впечатление на вапите настоящи или бъдещи работодатели.

Станете фрийлансър: развивайте уменията си без ограничения

Има много фрийлансър професии, които ни дават възможността да работим и да печелим пари в свободното си време. Като междувременно развиваме уменията си. Ако можете да пишете или обичате да организирате бизнес събития просто представете интересите си пред колегите и работодателя ви. А защо не и в специалните групи за фрийланс услуги в социалните мрежи. Отворете се за нови възможности и няма как вашата асертивност да не остане незабелязана!