frida.bg
жена

4 неща, които всяка успешна жена прави преди работна среща

Всяка успешна жена крие в лъскавото си резюме няколко супер трика за убийствено първо впечатление. От първия поглед до последното ръкостискане.

Знаем, че по „дрехите посрещат, а по ума изпращат“, затова е добре да сме подготвени добре преди всяка работна среща, която може да изстреля кариерата ни на друго ниво.

Нормално е да сме леко стресирани и притеснени преди важна среща. Затова ви представяме няколко супер стратегии, които взехме „на заем“ от успешните момичета, които просто знаят как да печелят симпатиите с неустоима харизма, но най-вече – с ум!

Те се подготвят

15-365

Няма значение дали имате първа среща с потенциален работодател или среща с колегите в настоящия ви офис – никога не отивайте неподготвени! Отделете време и проучете кой ще бъде срещу вас – кои са неговите отговорности, квалификации, хобита, вдъхновения?

Проучете също така развитийната линия на фирмата/проектът/темата, която ще се обсъжда. Какво се е случило до сега, какви са бъдещите планове и как можете да съдействате за постигането на общата цел?

Когато се подготвяте старателно за среща това няма да остане незабелязано. Напротив – ще изградите впечатление у другите, че сте практична, последователна, съобразителна и умна личност, на която може да се има доверие.

Те слушат активно

business-woman-wallpaper

Срещите, особено когато продължават много време, са способни да изчерпят волевото ни внимание и да започнем да мислим за нещо странично. Внимание! Ако сме разсеяни и изпуснем нишката на разговора това със сигурност ще проличи в начина, по който стоим в пространството. А посланието ще бъде повече от красноречиво, че не ни е интересно.

 Затова си поставете за цел да слушате активно. Представете си, че разговорът е пъзел, който вашият любопитен ум трябва да подреди. Намествайте всяка изказана идея в пъзела на собственото си разбиране, за да блеснете с иновативно предложение или обратна връзка.

Те проверяват езика на тялото си

Езикът на тялото казва повече от хиляди думи и повечето хора, занимаващи се с бизнес, знаят идеално това. Затова се информирайте на свой ред в психологията на езика на тялото и подбирайте позите си, така че да излъчвате увереност в себе си и спокойствие.

Те знаят коя е следващата им стъпка

Close-up of business woman holding pen

Всяка успешна жена знае, че всяка среща има цел, а всяка цел се постига с добре обмислени стъпки. Затова е много важно да извличаме максимална полза от всяка работна среща. Какво научих от този разговор? Как мога да го приложа на практика, за да бъде следващия ми ход максимално ефективен?

Успешните жени знаят, че е напълно ОК да не печелят всяка битка. Те умеят да се усмихват на ситуациите и да продължават напред с увереност и спокойствие, защото освен да планират целта, те знаят и да се наслаждават на процеса!

Снимка на корица: flickr