frida.bg

Защо независимите жени привличат емоционално недостъпни мъже

Красива и силна жена се влюбва в мъж, който й дава всичко, но не и най-важното – любов. Изглежда тя е от онези жени, които нямат нужда от изненадващи букети с цветя, не очакват скъпи подаръци и мили жестове. И все пак се стреми към обичта му, без да го допуска до себе си. Но защо историите почти винаги завършват с раздяла и с дълги, мъчителни и неуспешни опити да се достигне до сърцето на мъжа?

Резултатът е разбито сърце и самообвинения. Гняв, че е допуснала да се поддаде на триковете на емоционално недостъпен мъж. Отказът да приеме, че той е избрал друга.

Истината е, че емоционално недостъпните мъже не избират силните жени – силните жени са онези, които ги избират.

Кой са причините?

В  очите им емоционално недостъпните мъже изглеждат удобни

Когато жените са привлечени от емоционално недостъпни мъже, водещ мотив е да запазят усещането за независимост. Емоционално недостъпните мъже не оспорват силата на тези жени. Също така те никога няма да тръгнат срещу решенията на независимата жена, а ще се нагодят към посоката, в която тя води отношенията им.

Но въпреки привидната стабилност на този вид връзка, жената жадува емоционално недостъпният мъж да се промени. Тя иска той да покаже повече обич, да покаже, че наистина му пука.

Те смятат, че мъжете не умеят да поемат риск

С други думи – тези мъже са напълно безопасни. Те няма да ги наранят, а и коя силна жена би позволила да бъде сломена?

Независимата жена си обещава, че няма да бъде момичето, което вечно чака телефонно обаждане. Обещава си, че никога няма да страда за някого. И си затваря очите, докато любовта неусетно се изплъзва.

Затова независимите жени избягват да се сближават твърде много с някого. Те вече са преминали през бури, които са оставили зад себе си единствено опустошения и болка.

Дълбоко в себе си жадуват за емоционална сигурност

Нито една силна жена не иска и за минута да изглежда слаба. Не е слабост да показваш, че искаш да си обичан.

Но обикновено това кара независимата жена да се чувства уязвима.

Дълбоко в себе си силната жена наистина мечтае за страстна и всеотдайна любов, но избира емоционално недостъпни мъже, който са недостижими и дори неспособни да показват какво чувстват. Този тип мъже са напълно безопасни за независимите жени. В очите на жената те не са способни да нараняват.

Знаят, че емоционално недостъпните мъже ще стоят надалеч

Силните жени умеят да се преструват, че всичко е наред. Те искат околните да си мислят, че на тях не им пука. Отделили са много време, за да усъвършенстват спокойното си изражение в моменти, в които всъщност са били пред опустошителен душевен разпад. Но са успели да издигнат емоционални стени около себе си.

По същия начин се отнасят и към мъжете – поставят маската на сериозността, защото така мъжете няма да дръзнат да ги доближат и ще стоят винаги надалече.

За да поддържат така връзка жива, независимите жени понякога даряват мъжа с усмивка. Просто, за да поддържат въглените живи.

Те избират емоционално недостъпните мъже, защото е по-лесно

Независимите жени се гордеят със способността да контролират себе си. Ако цената за това е самота, те са готови да сключат сделката.

Избират недостъпни мъже, защото знаят, че избраниците им никога няма да се ангажират емоционално и няма да оспорят независимостта им.

Няма нищо по-лошо за една силна жена да бъде принудена да прави компромиси, като позволява на партньора си да види уязвимата й страна и да поиска равнопоставеност във взаимоотношенията.

Единствените хора, на които може да се има доверие според силните жени, са те самите. Затова идеалният избор за връзка е с мъж, който никога няма да отдаде себе си напълно.

Независимата жена ще се пита дали мъжът до нея няма да я нарани, но ще продължава агонията да отстоява свободата си

Дълбоко в себе си тя е уплашена да изгуби всичко, за което се е борила и което е отнело толкова време да бъде изградено. Затова жените са привлечени от недостъпни мъже – това е техният собствен избор.