frida.bg

3 вечни навика на успешната жена

В настоящата епоха, когато жените имат право да гласуват и участват активно в обществения живот, те се превърнаха в предпочитани лидери. Жените се отличават като успешни ръководители, способни да водят преговори и да справят успешно с дипломатически въпроси. Какво прави успелите жени толкова изключителни?

Следващите примери ще ви предоставят някои от навиците на жените с впечатляваща кариера в бизнеса. Ето ги тези навици:

Поставят си цели и ги изпълняват

Успешните жени в бизнеса имат амбициозни мечти, но също така се фокусират и върху краткосрочни цели. Въпреки че е важно да мислите за бъдещето, също толкова важно е да се концентрирате върху действията, които предприемате всеки ден. Пробвайте да си поставяте нова цел всяка седмица. Това ще ви помогне да планирате вашите ангажименти и да определите приоритетите си. С течение на времето, чрез този подход, ще успеете да постигнете вашите дългосрочни цели. Важно е да виждате голямата картина, но краткосрочните цели са тези, които ще ви отведат до желаните резултати.

Стават рано

Един от ключовите навици за успех е да се става рано. Въпреки че изглежда трудно в началото, помислете за това, че ще разполагате с повече време през деня. Като станете в 6 часа вместо в 8, ще имате възможност да си направите сутрешна тренировка, да си вземете душ и дори да си приготвите закуска, преди да започнете работния ден. Това ще ви помогне да отделяте време за семейството си след края на работния ден, без да се чувствате виновни, че не сте тренирали или нямате време за себе си.

Обграждат се с хора, които ги подкрепят

Може би сте чули казаното, че „вие сте сред петте хора, с които най-често общувате“. Има истина в това. Средата, в която се намирате, може да има значително влияние върху вашата мотивация и, оттам нататък, върху вашата успешност. Когато се нуждаете от съвет или подкрепа от вашите близки и роднини, вероятно ще получите желаната помощ. Но ако потърсите съвет от хора с опит, които са във вашата професионална сфера, ще избегнете много грешки и неправилни решения. Затова е важно да се заобиколите с хора, които споделят вашите ценности за живота и кариерното развитие.