frida.bg
сродни

Видове сродни души: как да ги познаем? – II част

Смята се, че има различни видове сродни души. Някои идват единствено с цел да ни научат на нещо конкретно. Други –  за да разбият живота ни, какъвто го познаваме и да се пробудим за своя истински път. А трети се появяват в живота ни, за да се огледаме в тях и да преживеем същността. В езотеричните учения се смята, че съществуват 5 вида сродни души, които всеки от нас ще срещне в живота си. Как да ги познаем? На какво ще ни научат? Какво да очакваме? В тази статия ще се спрем на ппоследните три вида, а това са… 

Любовникът

Въпреки че всички сродни души идват в живота ви с много страст и голям интензитет, срещите с тях обикновено са относително кратки.  Сродните души имат за цел да отворят една врата за нас, да ни научат на нещо конкретно и в крайна сметка да си тръгнат, оставяйки живота ни в собствените ни ръце.

Сродната душа, която ще наричаме тук любовикът, може да е била първата ви несподелена любов, интензивна любовна афера, която сте имали, докато сте били с друг или просто човек, с когото сте имали кратка и интензивна сексуална връзка без сериозни ангажименти. Вредки случаи динамиката на отношенията може да се трансформира и от състояние на любовници да преминете към дългосрочно съжителство.

В повечето случаи обаче тези връзки са мимолетни. Въпреки това често оставаме в добри отношения с този тип сродни души и дори оставаме приятели. Срещата е била толкова кратка, че хубавото е, че не е имало време и място за излишна драма.

Осъзнаваме и признаваме на какво ни е научил другият, и това за нас е най-важното. Тази „душевна връзка“ може да продължи цял живот, въпреки че романтичната динамика с времето ще избледнее и изчезне.

Може да се случи и обратното, ако съпротивите са твърде силни и партньорите отказват да научат уроците си. Тогава срещата приключва с много горчивина, а урокът остава да виси в пространството до … следващата среща.

Непознатият

Това винаги е много кратка среща с човек, който не познавате. Може да е някой, до когото сте седяли няколко часа по време на полет/пътуване или някой, с когото прекарвате само няколко часа заедно и никога повече не срещате отново. Това е някой, който въпреки мимоленото познанство остава силно усещане у вас.

Обикновено усещането е: „О! Познавам те!” Сякаш сте го виждали преди и сте сигурни в това, но не можете да се сетите откъде. Ако вярвате в минали животи, това обикновено е така. Вероятно сте се срещали и друг път – в друго време, в друг свят.

Тази среща е кратка, но много интимна. Обикновено тези хора казват нещо, което трябва да чуете в този момент. Потвърждават нещо, което сте чувствали, или ви тласкат в посока, в която трябва да вървите, но се страхувате. Знаете, че в дълбочината на душата си, че тази среща е важна, дори и да не разбирате точно по какъв начин и защо.

Божественият пратеник

Тези сродни души са голяма рядкост. Когато срещнете този човек, ще имате чувството, че го познавате отдавна. Ще забележите, че душата ви се радва. Тук отново има голяма интимност и страст, но за разлика от тази при Любовникът,  тя не е така интензивна и изпепеляваща.

С този човек можете да чакате, за да се случи любовта. Този вид сродни души нямат за цел да ни научат само и единствено на приемане на различията, нито искат да ни дадат временен съвет или насока.

Те имат по-висша цел и тя е да отворят очите на сърцето ни за божествената, космическа любов. Тук няма бързане, няма дискомфорт, няма страдание. Всичко се случва, защото се случва. Сякаш тази среща е написана от „невидима ръка“.

Понякога този човек идва в най-неподходящия момент, друг път – обстоятелствата в живота ви изненадващо се разместват, за да я направят възможна.  Това, което ще почувствате е космическа свързаност отвъд пределите на логиката и менталното разбиране.

Ако сте срещнали този вид сродна душа, трябва много, много да се радвате, защото при вас идва божията благодат. Тази среща ще отвори сърцето ви по непознат до сега начин.

Чрез нея ще познаете космическата любов – тази, която преминава отвъд пределите на двойката и обхваща все повече хора, обществото, планетата, Бога. Чрез този вид срещи вие лекувате не само себе си и собствения си живот, но и лекувате и вдигате вибрацията на планетата.

Автор: Екатерина Кьосева