frida.bg
души

Сродните души, любовта и пробуждането на душата

„Най-важните срещи се планират от нашите души много преди телата да се срещнат.“ – Пауло Коелю

Питали ли сте се защо определени хора, които срещате провокират във вас определена емоция, а други – ви оставят неутрални. Защо към едни хора изпитвате неустоимо привличане, а други – са ви напълно безразлични. Каква е тази притегателна сила, която ви доближава до едни хора и ви отблъсква от други?

Според древните езотерични учения тялото ни е тленно, но душата подлежи на прераждане. Във всяко следващо прераждане душата идва на земята, за да учи, а уроците идват най-често през хората, които срещаме и през взаимоотношенията с тях.

Сродните души и урокът на любовта

Езотериката нарича тези специални хора сродни души. А уроците, които идват заедно с тяхната поява в живота ни често са свързани с приемането на другия в неговата истинска същност и с проявлението на любовта.

Не с всички хора ще постигнем тези високо вибрационни състояния, затова и вероятността да се срещнем отново с тях в следващо прераждане е много голяма. За душата е важно най-вече урокът да бъде научен. А най-великият урок, който имаме като човешки същества са именно уроците на любовта и приемането.

Някои сродни души остават завинаги в живота ни, докато други си тръгват по-бързо, отколкото очакваме или искаме. Когато менталните съпротиви са твърде големи, а урокът на любовта не може да бъде научен една от двете сродни души ще избере да напусне общия път.

Понякога пътищата се разделят поради точно обратната причина. Урокът с този специален за нас човек вече е научен и всяка душа трябва да продължи пробуждането си за своята истина самостоятелно.

Любов, която трансформира живота ни

Много често сродните души преживяват любов от пръв поглед. Те казват: „ние се влюбихме един в друг още в момента, в който очите ни се срещнаха и усещането ни е, че ще се обичаме до края на времето“.

Смята се, че има различни видове сродни души. Някои идват единствено с цел да ни научат на нещо конкретно. Други –  за да разбият живота ни, какъвто го познаваме и да се пробудим за своя истински път. А трети се появяват в живота ни, за да се огледаме в тях и да преживеем същността.

Едно е сигурно, още при запознаването ви ще имате чувството, че сте се познавали сякаш цял един живот. Тези специални срещи, без значение дали носят удоволствие или болка в живота ви, а често носят и двете в огромни количества, са необходимо средство за пробуждането и израстването на собствената ви душа.

Очаквайте продължение, в което ще разгледаме видовете сродни души, как да ги познаем и какви са уроците, които носят със себе си!

Автор: Екатерина Кьосева