frida.bg
Луна в последна четвърт

Вълнения и трепети в последната четвърт на Луната: 17-24 януари 2020г.

Последната четвърт от лунната фаза е време, в което нощната ни спътница се преполовява на две равни части – светла и тъмна половина, и се подготвя за приключване на поредния си лунен цикъл. Този драматичен момент на лунация има силно въздействие върху всички водни същности по земята и силен отпечатък върху женската енергетика на всеки един от нас. Луната в последната си четвърт въздейства силно и драматично върху женската ни същност, интуицията, емоциите, нуждите и свързаността ни с другите.

Единствен естествен спътник на Земята и управляваща водните стихии, Луната е едно от важните небесни тела за всеки един землянин и за всичко земно, в чиито състав преобладава водата.

Луната е символ на душата, на интуицията, емоциите и тайните. Както женския физиологичен цикъл следва синхроничностите на Луната, така и емоциите ни са силно подвластни на нейното влияние.

Астрологически, енергията на Луната има силно женско начало и съответно най-силно въздейства върху по-чувствителната и по-женски настроената половина от човечеството.

Луна в последна четвърт

Луна в последна четвърт под знака на Везни

През настоящия лунен месец, Луната влиза в последна си четвърт на 17 януари 2020. В този период тъмната и светлата й половина напълно ще се изравнят в точката на зодия Везни за около 24 часа.

Когато тъмната и светлата страна на Луната се изравнят, има сблъсък на полярностите на емоционално ниво. Този сблъсък изиксва от нас да се разделим със старото и да разчистим път на новото в сферата на чувствата, душата и тайните.

Везните управляват баланса във връзките, партньорствата и дипломацията.  В точката на последната лунна четвърт на 17-18 януари, ще усетим сблъсък точно в този сектор – любовни, семейни и делови отношения.

В контекста на пълнолунието от 10 януари, ще усетим силно желание да инициираме промяна и еволюция по отношение на връзките си (Везни), устойчивите структури в живота си (Козирог) и в сферата на дома и емоциите ни (Рак). Проблемът ще бъде, че няма да знаем как да осъществим този скок, тази промяна…

Това е голям урок за всички кардинални зодии. Но не само за тях – всички ще трябва да научим, че преди да спечелим истинските битки в живота си, трябва по естествен път да се предадем и да се разделим с нещо от себе си.

Търсете творческо решение на проблемите си. Освободете контрола и простете за всичко, което ви е наранило и ограбило! Пречистете емоциите, душата и тялото си от негативизъм и ги заменете с любов, приемане и отпускане.

Луна в последна четвърт

Ако искате да сте истински победители, припознайте се както в Тъмната, така и в Светлата страна на Луната. Само така ще разчистите сметките си честно и ще отворите път на новото. 

След точката на последната си четвърт, Луната ще започва да се приближава все повече до Слънцето, а ние ще наблюдаваме ефекта на изтъняване на нейния сърп. До момента, в който тя изчезне от полезрението ни и достигне съвпад със Слънцето, или така нареченото новолуние.

Докато изтънява и приближава точката си на новолуние (24-25 януари, 2020), Луната се минимализира. За да бъдем в баланс с този процес, цялата ни емоционална и физическа активност също трябва да имат минимално проявление.

Благоприятен ефект върху нас в дните между последната четвърт и новолунието ще има почивката от наситени емоции и от превъзбуда на физическото тяло. Всичко трябва по ествствен път да достига  своя финален завършек и да се стреми към критичния си минимум.

Луна в последна четвърт

Около новолуние и докато Луната не покаже отново своя тънък силует в небето, не е благоприятно да се започват нови дейности и начинания.

В знака на Везни и в контекста на последните интензивни астрологични събития, Луната търси баланс и изпитва силно желание да отпочине. Луната копнее за прошка и пречистване от цялата насъбрала се енергия. Тя нашепва, че миналото е пепел. Вярата и погледа напред в бъдещето са това, за което трябва да се настроим.

Всички имаме нужда да разтоварим багажа, да се нулираме, да притихнем сами със себе си и с вътрешния си глас – гласът на нашата интуиция. Интуицията ни работи най-добре в усамотение и тишина.

Намерете време и място за покой, и се свържете със себе си, ни съветва Луната..