frida.bg
Портла на Водолея

Портал на Водолея: 16-25 Януари 2020

Навлизаме в десетдневен портал, който ще насити Земята с водолейска енергия. Пригответе се да блестите с вибрациите на едни от най-възвишените зодиакални знаци, с уникален отпечатък върху човешката природа – тропическия Водолей и сидералния Козирог. В три поредни дни, енергията на Водолей, комбинирана със сидерален Козирог, ще се усилва и ще носи вълна, изпълнена с висша любов, силен интелект, стремеж към общочовешка близост, трансцеденталност, кармичност и твърдост.

В средата на месец Януари 2020, малко преди Слънцето да напусне пределите на най-силния за момента знак – кармичния Козирог, Водолей започва постепенно да набира сили, притегляйки ни с мощен въздушен порив.

Енергийният портал на Водолей започва с влизане на Меркурий в този знак на 16 Януари, преминава през Слънце, навлизащо във Водолей на 20 Януари и кулминира с Новолуние във Водолей на 24-25 Януари 2020 година.

Портла на Водолея

От гледна точка на зодиакалната координатна система, водолейския енергиен портал ще се проектира в знака на тропическия Водолей и на фона на сидерален Козирог.

Ако приемем, че тропическият зодиак определя психоаналитичния портрет и ни говори за вътрешната, скрита реалност на нещата, то сидералния зодиак интерпретира материалните очертания и външното проявление на съдбата.

Порталът ще носи енергийната същност на въздушния Водолей, но външно ще се прояви чрез твърд и кармичен отпечатък, какъвто може да остави след себе си само Козирог.

Сатурн е древния управител на Водолей и чрез него той се свързва в още по-тясна прегръдка със знака на Козирог. Това ще бъде период, през който Вселената ще създаде типично водолейска нагласа за осъществяване мисията на  Козирога.

Комбинацията тропически Водолей-сидерален Козирог ще настройва мислите и чувствата ни на вълните на Уран (промяна, революция, разтърсваща енергия), но действията и стъпките ни ще следват енергията на Сатурн (Карма, мисия, дисциплина, отговорност).

С Водолей ще бъдем подтикнати да приемем идеалите на алтруизма, новаторството и общото благо, за да постигнем целите на Козирог – мъдрост, твърдост, висок престиж и реализация.

Портла на Водолея

Меркурий в тропически Водолей и сидерален Козирог

Меркурий влиза в знака на Водолей на 16 януари 2020г. Транзитът му през Водолей ще омекоти и ще внесе елегантен израз на най-важните теми и на най-сериозните планове, които ще ни съпътстват в периода на Портала.

Меркурий е вестител на Боговете и планета на комуникацията, разума и пътешествията през времето и пространството. Меркурий във Водолей е интелектуален, шокиращ, изненадващ, провокиращ, прекрачващ правила и ограничения, спорещ, интегриращ, организиращ, изучаващ. Той ще ни настрои да се обградим с приятна и интелектуална компания от съмишленици.

Портла на Водолея

Слънце в тропически Водолей и сидерален Козирог.

Слънцето ще се намира в тази позиция между 20 януари и средата на февруари 2020 година. С тази натална комбинация са родени велики и артистични личности като Галилео Галилей, Абрахам Линкълн, Боб Марли, Джон Траволта… Такива хора носят в себе си ексцентрична, но стойностна, твърда, но и леко отдалечена същност.

Водолейското Слънце внася повече надежда, идеализъм, човечност, духовна и нравствена чистота и революционен дъх на живота ни. То носи стъпка напред в еволюцията на всеки един от нас и желание за реформаторство в името на духовни и висши цели.

Портла на Водолея

Нова Луна в тропическия Водолей.

С Луна в тропически Водолей в полунощ на 24-25 януари 2020г., започваме нов лунен цикъл, вдъхновени и окрилени от новаторски идеи как да постигнем козирожките си мисии и планове.

Новолунията разчистват място за ново и свежо начало. Водолеят ще ни даде импулс чрез новаторско мислене и силна мотивация. Козирог, който все още концентрира енергията на стелиум от важни за нас планети, ще ни подтиква към работа върху себе си и личната си карма, и ще създава необходимите условия за изчистване на пътя от стари, неработещи модели на отношения, мислене и действие.