frida.bg
Луна и Венера

Луна и Венера в хороскопа: Ключ към уникалната ни женственост

Луна и Венера не случайно носят женски имена. Те са ключови планети в астрологията и в наталната карта на всяка една жена. Както в много други древни знания и сюжети, така и според астрологичната мъдрост, Луна и Венера символизират божествената сила на женската същност. Тяхната енергия определя женското начало, с което сме орисани от звездите по рождение.

Луна и Венера в астрологията описват двете основни съставки на женското проявление – емоциите и желанията. Венера символизира нашите пориви и желания, а Луната управлява емоциите ни. Освен Слънцето, което определя нашата зодия и асцендента, който е нашия изгряващ знак, трябва много добре да познаваме своите лунни и венерини същности. Особено ако сме родени в женско тяло.

Луна и Венера задвижват женските принципи в нас – емоционален комфорт, интуиция, привличане на положителна енергия в живота ни. Но тяхната енергия може да бъде проявена по много начини, в зависимост от знаците и стихиите, в които попадат в наталната ни карта.

Луна и Венера ни показват кои са качествата, чрез които ни е писано да развиваме и изразяваме своята женска стихия.

Луна и Венера

Венера е олицетворение на женския принцип в неговия най-чист вид и проявление.

Венера в наталната карта говори за нашите заложени пориви, желания и всичко, което ни носи наслада и удоволствие в живота. Под нейна опека в астрологията са  два от най-женствените знаци на зодиака – Телец и Везни.

Всеки, роден със силна Венера в наталната си карта, има заложена силна женска енергия по рождение, независимо дали тя се проявява повече като мъжка или женска стихия.

Венера е небесната богиня на любовта, красотата и връзките, която определя кои хора и качества ще ни привличат най-силно в живота и как най-успешно самите ние можем да ги привлечем към себе си.

Венера захранва музата на вдъхновението и творческите ни пориви. Тя управлява връзките ни с другите, талантите и вкусовете ни.

Венера ни помага да усещаме своята себестойност и достойнство. Тя ни разкрива качествата, чрез които сами можем да разкрасяваме и обогатяваме битието си.

Луна и Венера

La Luna e олицетворение на скритата красота и светлина на фона на тъмното нощно небе.

Луната, нашата неизменна спътница в нощта, управлява скритите кътчета на съзнанието ни. Тя е символ на душата, интуицията, емоциите и тайните. Както женския физиологичен цикъл следва синхроничностите на Луната, така и емоциите ни са силно подвластни на нейното влияние.

Луната управлява чисто женската стихия вода, както и цялата вода на планетата Земя. Всичко живо на Земята е под контрола на нейните фази и „настроения“. Като същества, съставени от вода, Луната има силно влияние върху нас хората.

От зодиакалното колело, Луната в астрологията управлява най-чувствителната и женска от всички зодии – зодия Рак. Раците са лунни хора, за които чувствата стоят над земните закони. Те могат да бъдат най-любвеобилните, грижовни и отзивчиви партньори на света, но тяхната силна чувствителност може да стига до крайности под влияние на женската енергетика на Луната.

Луната е магична, тайна, нощна, променлива. Тя е видима за нас през половината от денонощието ни и през половината от живота ни. Със своята цикличност, Луната ни напомня вечната житейска мъдрост, че дори и само наполовина пълен, животът в нас расте, и се променя с всеки изминал ден.

Луна и Венера

Женската енергия на Луна и Венера може да се проявява по различен начин в зависимост от знаците, в които попадат тези две планети в наталната ни карта.

За разлика от стереотипното мислене, ограничаващо женствеността в определени рамки и характеристики, от астрологична гледна точка, женската енергия може да изглежда и да се държи различно, според разположението на планетите в наталната ни карта.

Дори един знак или стихия да носят мъжки характеристики, когато те стоят до Венера или Луна в хороскопа, енергията им може да задвижи чисто женски сили и качества.

Проявления на мъжка енергия като страст, активност, лидерство, характер, сила, интелект, аналитично мислене, свободолюбие и т.н., могат да бъдат красиво и мощно изявени, и много добре балансирани във женска форма и материализация.

Луна и Венера

Ако във вашите натални Луни и Венери са заложени повече мъжки качества, това съвсем не означава, че вие сте по-малко женствена или по-малко привлекателна за околните.

Всеки търси и проявява своето щастие, красота и любов по различен начин. Красиво и женствено може да бъде всяко същество, което избира да балансира и развие своята женска енергия. За някои привлекателно е ангелското излъчване, за други – изкуството на прелъстяването. За едни силата на женствеността е в майчинството, за други – в творческото развитие и в свързването с околните.

Древното астрологично знание ни дава детайлна информация относно това кои са нашите силни женски страни по рождение и ни дава много точни насоки за това как да ги активираме и доразвием така, че да привличаме повече красота и хармония към себе си.