frida.bg
лунно затъмнение

Драматично пълнолуние със затъмнение

Първото пълнолуние за 2020 година ще бъде лунно затъмнение. Пълнолунието ще бъде част от кармичния „коридор“ от затъмнения, по който тръгнахме в края на 2019 със слънчево затъмнение точно по коледните празници. До какво ще достигнем? Астрологически и енергийно, този коридор ни води към приключване на дълги и сложни процеси, които ни засягат както емоционално, така и и съдбовно. Подготвени ли сте?

Луната ще набъбне в пълнолуние на 10 януари 2020 година. В нашия часови пояс, пълнолунието ще настъпи в петък, 21:23:14 часа.  Пълната Луна ще бъде в затъмнение от сянката на Земята за около 4 часа и 5 минути. Затъмнението ще бъде видимо за нощната част от планетата, в която попадат Азия, Индия, части от Африка, Европа, включително България. По нашите земи, затъмнението ще започне в 19:07:44 часа и ще приключи малко преди полунощ.

лунно затъмнение

Луната ще отбележи символично началото на второто десетилетие от милениума по изключително приповдигнат и емоционален начин, който ще разтърси цялата планета и вътрешния мир на всяко живо същество на Земята.

Всички драматични процеси на планетата, на които сме свидетели през последните дни и месеци (пожарите в Австралия, напрегнатата обстановка в Близкия Изток, водната и всякаква друга криза в България, както и всички напрегнати елементи от личната съдба на мнозина…), имат своето астрологично обяснение, част от което се явяват планетарните конфигурации, които ще кулминират по време на лунното затъмнение през януари 2020.

Всяко по-чувствително същество, което върви съзнателно по пътя на духовното си учение, самоопределение и развитие, е наясно с това, че живеем в преломно време, и сме част от енергийно цунами, обладало цялата планета. Всичко това слага своя дълбок вътрешен отпечатък в живота на всеки един от нас, осъзнато или не…

Небесната картина около нас по време на това първо пълнолуние за десетилетието, ще бъде изпълнена с красива и страховита символика, и всички които са отворени за езика на езотериката и усещат интуитивно астрологията, ще могат да се възползват от важните му знаци и послания.

лунно затъмнение

Затъмненото пълнолуние през месец януари 2020г. ще се откроява с наситена езотерична символика и силно енергийно въздействие върху цялата жива система около нас.

Ето и една малка част от това, което искат да ни кажат звездите в момента на затъмнението, преведено и осъвместено от езиците на древната сидералната и съвременната тропическа астрология:

По време на пълнолунието-затъмнение, небесната картина около нас ще се подреди в планетарна конфигурация с изключително силна опозиция между Слънце и Луна, но едновременно с това ще бъде наситено и с много положителна символика.

Ще изпитаме цялата гама на емоционален възход и падение, на материализация и завършеци, на начало и край, характерни за енергийните влияния, свързани с месечните пълнолуния и съпътстващите ги годишни затъмнения.

лунно затъмнение

От гледна точка на зодиакалната координатна система, януарското лунно затъмнение ще се проектира в знака на тропическия Рак и на фона на сидералните Близнаци.

Ако приемем, че тропическият зодиак определя психоаналитичния портрет и ни говори за вътрешната, скрита реалност на нещата, то сидералния зодиак интерпретира материалните очертания и външното проявление на съдбата.

На небесния език на астрологията, Луната ще грее с енергията на най-емоционалния знак от зодиака – зодия Рак, който е неин родственик по енергия и по стихия. Едновременно с това, Луната ще отразява ярко и подсилено енергията на съзвездие Близнаци и звездната система Накшатра Панарвасу.

лунно затъмнение

С пълнолуние в тропически Рак и фиксирани Близнаци, вътрешния ни емоционален свят ще се надига като вълна и ще се проявя чрез динамична комуникация и движение.

Нашата астрална същност, мислите и чувствата ни, медиумните ни възприятия и финото ни етерно тяло, ще бъдат под силно лунно напрежение (Рак), но едновременно с това ще се усили силата на словото, комуникацията, информацията, движението и мисловния ни обмен с другите (Близнаци).

Тенденцията може да предизвика както свръхчувствителност и хиперактивност на ментално ниво, така и рязко завихряне с цел придвижване в желаната посока.

Ракът е кардинален воден знак, подвластен на Луната, който в този критичен лунен момент може буквално да ни изпепели от чувства. Тези чувства ще бъдат проявени и материализирани чрез енергията на съзвездието-орисник Накшатра Пунарвасу, част от от съзвездие Близнаци (20.00° Близнаци-3.20° Рак).

Накшатра Панарвасу олицетворява завършек и щастлив край след труден и буреносен период. Негов символ е божеството-майка Адити. Панарвасу предвещава:

  • Обновление и светлина;
  • Завръщане „у дома“ след период на бури и изпитания;
  • Начало на мир и покой в живота;
  • Период на разцвет след преодоляване на трудностите;

В звездната точка на Накшатра Панарвасу си отдъхваме. Възвръщаме енергията и баланса в живота си. Нейното послание се свързва със семейните ценности, стабилността, брака и спокойния живот. Енергията й свързваме с женското щастие, с майчината грижа и възпитание, с потребността от простички удоволствия в близка среда, и живот в баланс с женската енергия…

Нови начинания, които стартират сега, ще имат потенциала да се увенчаят с успех. Дава се втори шанс за проекти и партньорства, които в миналото са били възпрепятствани по някакъв начин. Нещо ще ни бъде върнато…

Цялата драматургия на настоящето ни, всичко което се случва сега в живота ни на глобално и личностно ниво – предизвикателства, срещи, раздели, начала, завършеци и драми от всякакъв род – до няколко месеца ще покажат своя положителен смисъл и изход, и скритата перспектива за постигане на баланс, отвъд болката и страданието в бъдеще.

лунно затъмнение

Въпреки всичко, пълнолунието-затъмнение ще бъде истинско изпитание, както подобава на драматичната лунна кулминация, подсилена от затъмнение!

Както всяко друго пълнолуние, така и януарското, ще се прояви чрез енергийната опозиция между Луната и Слънцето – два от най-силните архетипа в астрологията, десетократно подсилена от затъмнението.

Ще бъдат противопоставени основни дуалности и архетипи – нуждите на обикновения човек срещу нуждите на властта, старите модели срещу еволюцията, индивидуалното срещу общото, емоциите срещу разума, майчиният инстинкт срещу идеята за Бащата/властелина, семейните ценности срещу егото.

Тази опозиция ще бъде силно подкрепена от стелиум планети, намиращи се в кармичния тропически знак Козирог (символ на статуквото, на продължителна, неуморна, духовна работа и дисциплина), на фона на сидерален Стрелец (символ на пълноценна реализация, висок идеал, целеустременост и необятни възможности). Тази комбинация ще изкара на преден план силните на деня, но ще постави висотата на техните ценности, идеали и мотивация на изпитание.

Стелиумът в тропически Козирог/сидерален Стрелец, който ще се изправи в опозиция на пълнолунието, ще включва важни планети и точки от слънчевата система – Юпитер, Сатурн, Плутон и Меркурий, начело със Слънцето. Това е много рядък стелиум и изключително силна синхроничност от гледна точка на аспекта му към пълнолунието-затъмнение.

Енергията, която ще внасят тези планети и точки в небесното пространство ще бъде тежка, трансформираща и разчистваща. Нашият рационален и емоционален свят ще бъде на прицел.

Вече са в ход и характерните за тази небесна ситуация катаклизми в природата, в дипломацията, в комуникацията и придвижването.

Проблеми на ментално, физическо и здравословно ниво тепърва ще ескалират. Всякакъв вид партньорства ще бъдат засегнати от тази тежка енергия.

Най-силно засегнати ще бъдат родените с асцендент, Слънце и/или Луна в знаците Рак, Козирог, Близнаци, Стрелец, Лъв и Дева.

Влиянието на това затъмнение ще бъде със силен ефект и продължителност. То ще провокира личностни и глобални трансформации, които ще променят хода на бъдещето, и върху които ще работим през идните шест месеца, до следващия коридор от затъмнения.

Лунните затъмнения са пълнолуния на стероиди. Пазете се от предозиране с чувства и изблици, от прибързани реакции, от необмислени планове и решения. Бъдете внимателни и грижовни, най-вече към себе си! Оставете се да бъдете водени от интуицията и търпението си, от чувството на благодарност за всичко положително в живота си, от стремежа към постигане на вътрешен мир, и не на последно място – от великия Вселенски разум.