frida.bg
Венера в Риби

Венера в Риби: Русалката на зодиака

В периода 13 януари – 7 февруари, Венера ще пръска красота, любов и чар, и ще режисира връзките ни  през призмата на дванайстия, последен знак от зодиака – зодия Риби. Казват, че в Рибите се съдържа по малко от всички 11 предшестващи зодии, а това е истински сложна, но и много красива комбинация. Транзитът на Венера през знака на Риби ще изиска много търпение, емпатия и въображение от страна на всички звездни създания по Земята.

От древни времена до днес, асоциираме името Венера с изящество и женски чар. Астрологията е едно от древните човешките знания, които потвърждават тази аналогия.

Венера като част от звездното небе над нас, е синоним на божествена женственост, изтънчена чувственост и афинитет към изкуствата.

Венера е планета, в която търсим закодирана символика, свързана с любовта, естетиката и връзките в живота ни, и заедно с Луната – една от небесните богини, които описват женската ни енергетика.

Венера в Риби

Засилване на женската енергия с Венера в Риби: 13 януари – 7 Февруари 2020г.

Луна и Венера са най-женските планети в астрологията, които ни настройват на вълните на приемащи, нежни и любвеобилни вибрации.

Всяка личност, която се стреми да развива в себе си женското начало, независимо дали е родена в женско тяло, може да почерпи сила и вдъхновение от позицията на Венера не само в хороскопа си, но и като ефект от от нейното местоположение в небето във всеки един момент.

Венериният транзит през Риби е много силен и изключително женствен период като усещане и тематика. Астрологически, планетата на любовта и красотата е в екзалтация под знака на зодия Риби.

Заедно с Венера в Риби, влезте и вие в образа на звездни русалки, и се пригответе за доза любовна и романтична екзалтация.

Венера в Риби

Венера под знака на Риби ни води през страната на приказните и романтични сюжети.

Рибите са дълбоко емпатични и съчувстващи същества, винаги готови да подкрепят по-слабите и беззащитните. Тяхната стихия е водата, но за разлика от дълбоките води на страстния Скорпион и всепоглъщащата водна шир на емоционалния Рак, Рибите са водни феи, елегантно реещи се из приказни, ромолящи и кристално чисти нептунови брегове. Техните дълбини са магични, изпълнени с тиха любовна музика, с нежни багри и романтични трептения.

Бавното потапяне във водите на Венера под знака на Риби е като гмуркане в дълбините на душата и нейните най-чисти, красиви и възвишени потайности.

Под знака на Венера в Риби, любовта ще бъде изключително приемаща, романтична и алтруистична. През този период ще бъдем по-лесно влюбчиви,  ще обичаме състрадателно и ще сме по-склонни на компромиси в отношенията.

Венера в Риби

Светът на Венера в Риби се отличава със засилена мечтателност, поетика и енигматичност.

В този период ще се увличаме и впечатляваме лесно. Ще виждаме красотата в нейните най-малки и невидими детайли. Ще се увличаме по нежните тонове, по ефирната естетика и енигматични сюжети.

Венера в Риби ще ни говори с гласа на фантазията и интуицията. Рибите имат развито въображение и много силна интуиция, но трябва да се прави разлика между двете, за да не се изпадне в крайностите на самозаблудата и прекомерното фантазиране.

Венера в Риби

Много изящни и талантливи дами от света на съвременното изкуство и кино-сцената са родени с натална Венера под знака на Риби.

Между най-известните и отличаващи се с характерните черти на Венера в Риби са Пенелопе Круз, Кирстен Дънст, Натали Имбруглия, Мишел Файфър, Алиша Кийс, Кейт Хъдсън, Ванеса Редгрейв, Дрю Баримур, Лаура Дърн, Дакота Фанинг, Барбара Стрейзанд, Рейчъл Уейз и много други…