frida.bg
грим

Защо всъщност не трябва да носим грим по време на тренировка?

Нека бъдем честни. Не излизаме без фондьотен и спирала дори до магазина. Някак имаме нужда от малко „оправяне“ преди да отидем някъде, включително и на любимата ни физическа практика. Вероятно сте чували, че не е окей да тренираме с грим, но рядко се замисляме защо това е така.

Всъщност, когато тренираме тялото ни започва да се детоксикира, отделяйки пот, мазнина и токсини. /Нека не забравяме, че кожата е един от най-очистващите ни органи./ Те на свой ред имат само един път навън – през порите.

She works out

Когато носим грим, включително така популярните BB и CC кремове, той се явява като бариера, която пречи на потта и токсините да се отделят през порите. Това води на свой ред до запушени пори, възпаление на кожата и акне.

Покривайки повърхността на кожата ни тя от друга страна не може да „диша“ и да се зареди с така необходимия й кислород. А ако тренираме в края на работния ден, това означава, че по повърхността на кожата ни има полепени различни замърсявания от околната среда, което замърсява кожата ни отвън и причинява възпаления.

Какво всъщност да правим, за да се предпазим от запушени пори и акне след тренировка?

Fit and happy

  1. Измийте старателно ръцете си, преди да се заемете с почистване на лицето. Фитнес залите не са най-чистите места на планетата и вероятно по ръцете ви има много залепени бактерии от уредите, до които сте се докосвали.
  2. Използвайте почистващи кърпички за лице на растителна основа преди всяка тренировка, независимо дали сте във фитнеса или в йога студиото. Така ще почистите замърсяванията от кожата си, ще отстраните грима и ще й позволите да диша.
  3. Измийте лицето си с почистващ гел след тренировка. Вече споменахме, че кожата отделя мазнина, пот и токсини. Добре е да отмием този „нектар“ от лицето си, преди да нанесем хидратантен крем и новата си порция разкрасяващ грим.
  4. Завършете основната си грижа след тренировка като нанесете хидратиращ и освежаващ термален спрей за лице. Той ще насити кожата ви с кислород и ще я направи още по-сияеща и жизнена!