frida.bg
тяло

5 съвета за постигане на изваяно тяло през пролетта

Пролетта е идеалният момент да се погрижим за своето тяло и да влезем в супер форма за лятото! Слънчицето все по-весело наднича, а градусът на настроението ни се покачва, което ще направи упражненията много по-приятно занимание.

Освен това, малко упражнения след работа или през уикенда ще подпомогне тялото ни да освободи ендорфини, или хормонът на щастието и самооценката. А кой не иска да посрещне топлия сезон с изваяно тяло и убийствена увереност?

Е, предлагаме ви 5 упражнения, които можете да правите по всяко време, без дори да имате нужда от скъпа карта за фитнес. Най-добре, грабнете мотивацията си и излезте на открито.

Упражненията на чист въздух и сред природата са чудесна терапия, както за тялото така и за душата ни. Да започваме!

Бързо ходене

Walk

Ако смятате, че сте позагубили форма през зимата започнете с бързо ходене. Още Хипократ е казал, че „Ходенето е най-добрата медицина за човека.“ Макар ходенето да е ниско интензивно физическо натоварване то има редица ползи за здравето ни, например стабилизира нивата на кръвна захар, засилва метаболизма и повишава тонуса и енергията ни.

Хайкинг

hiking

Хайкинг е модерна дума за еднодневните кратки преходи в планинска или горска местност. Обикновено те са с продължителност от няколко часа до един цял ден. При хайкинга най-често се изминават маркирани маршрути, които са леки и приятни са ходене. Не е необходимо да имате сериозна физическа подготовка и тежка раница с много багаж. Вземете със себе си вода, вкусни сандвичи, дъждобран и добра компания и се отправете на преход сред природата!

Скачане на въже

Jump Rope

Въжето за скачане е нещо, което можете да носите със себе си навсякъде. То е малко и върши чудесна работа, когато искаме да влезем във форма за супер кратко време. Освен това, скачането на въже дори и за 2-3 минути повишава енергията и мотивацията ни за успех.

Можете да носите едно въже за скачане със себе си дори по време на работа и вместо обичайното кафе за събуждане и тонус да подскачате на въже. Ефектите са незабавни – добро настроение, фокус и концентрация, тонус и увеличена продуктивност!

Йога

Yoga

Йога е прекрасно средство за издължаване и тонизиране на мускулите на цялото тяло. Има лесни пози и съчетания, които можете да правите по всяко време, например „Слънчев поздрав“ или упражненията на „Петимата тибетци“. Всичко, от което се нуждаете е желание да започнете да се движите!

Планк тренировка

Plank

Планк е едно от най-добрите упражнения за стягане не само на коремните мускули и седалището, но и на цялото тяло. Освен това, поза планк развива по-голяма издръжливост, подобрява стойката ни, засилва мускулите на гърба и засилва метаболизма ни.