frida.bg
балет

Балет за тонус, красиво тяло и издължени мускули

Балетът е изкуство, чийто вкус е запазен за малцина. Знаем колко труд, усърдие и перфекционизъм са нужни, за да станеш добър балетист. Е, поне така си мислехме до сега. Всъщност, балетът вече има своя „urban” вариант, подходящ за всяка от нас.

Упражненията на балетистите са супер ефективни и ще ни помогнат да стегнем, тонизираме и издължим силуета си. За разлика от по-грубите форми за поддържане на тялото като фитнес и кросфит, балетът за начинаещи е физическа тренировка, която ще запази нашата женственост и дори ще направи телата ни още по-изящни, ефирни и красиви.

Какво трябва да знаем за балетът за начинаещи?

Ballet dancer

Това е интензивна физическа практика

Първият ви клас по балет може буквално да ви разтрепери! Изключителен акцент се поставя върху силата на корема, ръцете, гръбните мускули, както и мускулите на бедрата и дупето.

Правилното изпълнение на балетната техника ще стегне и тонизира цялото ви тяло. Освен това балетът е една изключително приятна кардио практика, след която ще заобичате тялото си още повече!

Тя стяга и оформя ръцете ви без нужда от тежести

Всяко упражнение в балета се прави с една специфична активна поза на ръцете. Без значение дали работите върху мускулите на корема или бедрата ръцете ви винаги участват активно. Така без да се усетите се сдобивате с грациозни и тонизирани лебедови ръце.

Тя огъвкавява и издължава силуета ви

Ако искате силно, но красиво и женствено тяло – балетът е идеалната практика за вас. Чрез динамични разтягания балетът огъвкавява и издължава мускулите на цялото ви тяло и в същото време увеличава капацитета на движение на ставите ви. Това малко по малко ще ви превърне всяко ваше движение в грациозно проявление на женствеността ви!

За да ви вдъхновим да започнете с първата си практика по балет ви предлагаме да опитате това изключително видео за стягане и тонизиране на цялото тяло. Започнете своето балет приключение още днес!