frida.bg

Диета с ябълки – да се прочистим от токсините за 5 дни

Случва ли ви се често да се чувствате по-тежки, отколкото ви се иска? Да усещате, че в тялото ви има твърде много токсини, които му пречат да функционира по оптимален начин? За тези хора експертите препоръчват диета с ябълки – онзи страхотен плод, който може да свърши истински чудеса за нашето здраве.

Смята се, че диетата с ябълки не само стимулира работата на организма, но и му помага да се прочисти от токсините.

Какво можем да очакваме от ябълковата диета?

Това е един от най-добре прочистващите тялото режими на хранене. Обикновено продължава между три и пет дни, като не е препоръчително този период от време да се удължава. Самата основа на диетата е консумацията на по-висок брой ябълки. Използват се като основно ястие или част от такова.

Всеки свой ден следва да започваме с изпиването на чаша вода, в която сме добавили супена лъжица ябълков оцет. Тази отвара успешно стимулира храносмилателната система и ѝ позволява да функционира по-добре. Трябва да знаете, че когато сте в този режим, не се допуска консумацията на кафе и газирани напитки.

Когато става дума за напитки, опитайте се да се ограничите максимално до чиста вода и билкови чайове. Препоръчва се консумацията на поне два литра течности дневно. Ябълките са богати на фибри, поради което би могло да се стигне до запек, ако не сме приели достатъчно течности.

Мазнини и сол – също ги избягвайте, те не се препоръчват. Ако прекалим с тях, може да се стигне до отоци в тялото, което да ни спре по пътя до желаните резултати. Важно е да уточним, че според правилата на диетата, трябва да приемаме не повече от 1000 калории дневно.

Ябълките са страхотен хранителен продукт, осигурен ни от природата. Те са отличен източник на витамини B и C, както и на важни минерали като калий, йод, калций и желязо. Освен това, те са нискокалорични, което е допълнителен плюс.