frida.bg

Как да открием своя стил на обличане?

Съвременният свят ни залива с всевъзможни дрехи и аксесоари. Стига да разполагаме с достатъчно пари, можем да купим неща, които не сме подозирали, че съществуват. Някои от тях ни трябват, други не толкова и ето, че отново сме изправени пред вечния въпрос: какво точно ни отива, какво подчертава неповторимостта ни сред останалите, с които се разминаваме на улицата? С какво нашият характер ни прави по-различни?

Да откриеш своя стил на обличане не е толкова лесна задача, а максимата „нося, каквото ми харесва“ не означава, че следваме своята индивидуалност. Имиджмейкърите обаче споделят няколко прости съвети в търсенето на нашия собствен стил.

Вдъхновение – най-добрият инструмент

Намерете в Инстаграм/Pinterest или в други любими платформи образи, които ви харесват. Може би имате любими звезди и модели, чийто стил е грабнал окото ви или се увличате от модата на някоя субкултура, от старите списания и филми и клипчета с модни ревюта на дизайнерите от миналото. Създайте папка и в нея съхранявайте всичко, което ви е допаднало от аутфита на любимата ви звезда.

Защо тази стъпка работи? Не забравяйте, че за популярните личности са впрегнати силите на експерти по външен вид. Те градят образите им, затова черпейки идеи от стила на популярните личности, вие се докосвате до находчивостта на имиджмейкърите им, полагащи усилия за техния образ и излъчване. Натрупаната база данни от образи ще ви помогне да изберете по-бързо дрехи и детайли, които прилягат на вашия стил.

Анализирайте

Отговорете си на въпроса – какво точно ми харесва в тези образи, какво е това у тях, което привлича вниманието ми? Например, харесало ви е съчетанието на цветовете в облеклото, маниера на обличане, стила на аксесоарите, комбинацията на принтовете или цялостната стилистика на облеклото.

Ниво на комфорт

Уточнете кое е важно за вас в стила на обличане, когато става въпрос за комфорт от носене на дрехите. Помислете какво според вас е табу в начина на обличането. До къде стигат границите, които не можете да си позволите да пресечете. Дали обичате удобния стил в образите и свободните силуети и кройки или виждате себе си в облепващи тялото дрехи и високи токчета? В почти всички случаи стремежът към чувството за удобство е идеалната отправна точка, когато търсим своя стил.

Начинът ви на живот

С какво се занимавате? В каква среда прекарвате по-голямата част от ежедневието? Определете своите основни занимания. По този начин ще разберете за какви сфери от живота ви е нужен гардероб и какви образи са ви необходими: делови, комфротни, романтични. Вашият стил трябва плавно да се вписва във всички сфери на ежедневието.

Изберете своя почерк

Определете своята отличителна черта, която ще се повтаря във всеки тоалет. Това може да е фасонът на обличане, многопластовост, цветовите съчетания, акцент върху аскесоарите или обувките. Това е вашата „черешка на тортата“, която ще бъде забелязвана от околните във всеки тоалет и ще говори много за вас.

И не на последно място, най-важното – важното е да си позволите да експериментирате. Не се страхувайте да съчетавате цветове и десени, които ще ви помогнат да откриете своята индивидуалност.