frida.bg

Как да се обличаме, ако вече сме минали 40?

С времето, всяка жена следва да се запознае по-добре със собственото си тяло и да придобие уменията да подчертава своите предимства. Често обаче, дори преминали границата от 40 години, ние продължаваме да допускаме грешки в своя стайлинг. Тези пропуски често се дължат на устойчивостта ни към познатия стил, продължаването на същите избори или липсата на умение да изявим своите силни страни. По-долу са няколко съвета, които могат да бъдат полезни за обличането след 40 години:

Черно от глава до пети – начин да изглеждаме „скъпо“

Според известния дизайнер Нейман Маркус, жените, които избират черния тоалет, „имат богат живот пълен с цветове.“ Често се среща съветът да се избягва облеклото в този класически цвят, особено след определена възраст. Въпреки това, черният цвят носи известна доза загадъчност, елегантност и стил. Разбира се, не се ограничавайте само до традиционната „малка черна рокля“, а смело експериментирайте – облечете черно сако и панталон, или дори изберете плетена черна рокля. Освежете визията си, като съчетавате дрехи от различни материи.

Носете оформящо бельо

Ако сте се запитвали как успяват холивудските звезди да изглеждат толкова впечатляващо, едно от многото техни тайни е свързано с използването на оформящо бельо. Не трябва да се чувствате неудобно да си послужите с него, ако желаете да скриете целулита на задната част на бедрата, несъвършенствата около талията или мазнинките на гърба. Можете дори да изберете цялостен модел, който обхваща дупето, талията и гърба. Това ще направи визуалния ефект на по-стегнато и по-добре дефинирано тяло.

Не носете твърде тесни рокли

Ако търсите дреха за специален повод, вероятно първо ще се сетите за облекло като прилепната рокля. Въпреки това, вместо да избирате този вид рокля, който изразява всички контури на вашата фигура (дори тези, които бихте предпочели да замаскирате), разгледайте възможността за рокля с по-лека и свободна кройка. Тя може да има лек набор около талията и да пада свободно надолу. Ако желаете да постигнете по-балансиран силует, добавете малък колан.