frida.bg
мода

Лято 2023 – какви са актуалните модни тендеции?

Светът на модата има много лица. Когато става въпрос за ежедневната мода, към която мнозина от нас се стремят, съществуват две основни идеологии или субкултури, които определят предпочитанията ни относно дрехите, които носим. Тези две различни и понякога противоположни модни системи са както следва: едната следва актуалните тенденции, докато другата е устойчивата, която се гордее със стабилността и избягването на преходни модни стилове.

Въпреки че е забавно и интересно да изпробваме нови тенденции и да се вдъхновяваме от социалните мрежи, има нещо удовлетворяващо и успокояващо в изграждането на устойчив гардероб, базиран на класически дрехи, които не се поддават на времето.

С настъпването на лятото, често се съблазняваме от най-новите модни тенденции, но тези опции не винаги са реалистични за всеки бюджет. Ако искате да обновите своя летен стил по-практично, без да претоварвате гардероба с излишък от дрехи, капсулният гардероб е идеалното решение за вас.

Дънкови шорти

Лятото ни кара незабавно да помислим за дънковите шорти. Имаме пълно убеждение, че денимът ще остане ключов елемент в ежедневната мода за дълго време, особено през по-топлите месеци. Въпреки че силуетите, дизайнът и дължините могат да се променят, един основен чифт с по-светъл цвят и умерена дължина, която не е нито твърде къса, нито твърде дълга, без съмнение ще бъде предпочитан пред временните модни тенденции.

Бял потник

Може би ви звучи твърде очевидно? Но наистина, така и трябва да е. Често лесно е да изпълните вашата пазарска количка със скъпи и модни артикули, но истината е, че най-доброто решение за пазаруване може да бъде толкова просто, че не го осъзнавате. Белите потници са пример за вечност и универсалност. Можете да ги комбинирате с къси панталони, поли, дънки, сако или жилетка. Възможностите са неограничени.

Ленени панталони

За някои от нас, по-топлите месеци са ежедневни предизвикателства, особено когато се борим с жегата и високите температури, особено когато трябва да сме по-формални за офиса или работни срещи. В тези ситуации ленените панталони са идеалният избор. Освен че са класически за лятото, те са леки и много удобни, което ги прави перфектна опция за горещите дни.