frida.bg

7 лични неща във връзката ви, които не трябва да обсъждате с други хора

Хората са социални същества и споделянето на радост и тъга с останалите е заложено във всеки у нас. Хубаво е, когато нашите близки и приятели ни подкрепят в трудни моменти и се радват с нас на успехите ни. Но личният живот е неприкосновен свят, който засяга нас и нашия партньор единствено.

Кои са нещата, които остават в зоната „лична работа“, която не трябва да бъде обсъждана с никого, освен с половинката ви?

Чувствата и тайните

Прекалената бъбривост може да се окаже болезнена за човека до вас. Той или тя доверява най-големите си страхове и тайни с вас. Ако информация като неуспехи на работното място или влошени отношения с приятели беше редно да става достояние на всички близки и познати, това щеше да бъде разгласено без вашето участие, при това на всеослушание. Затова дръжте езика зад зъбите си и бъдете най-довереният човек в живота на партньора си.

Спорове и кавги

Всяка връзка има своите търкания. Случва се да изпадаме в ситуация, в които да нараним любимия човек. Любовта изисква търсене и намиране на баланс и прошка – все пак всички сме различни и сме уникални със своите странности. Не споделяйте всички тях с приятелите си, защото те ще ги помнят доста дълго време, дори вие и вашият партньор отдавна да сте заровили томахавките по въпроса.

Личният ви живот

Тук става въпрос за по-интимните преживявания. В спалнята няма място за други хора. В противен случай можете да изгубите доверието на партньора си. Интимността и възникнали около нея проблеми е редно да бъдат обсъждани само и единствено с партньора и психолог, защото последният е длъжен да пази тайната ви неразкрита за трето лице.

Предишни интимни навици

Някои неща остават зад закрити врати. Ако вашият партньор сподели пикантни подробности за връзката си с бившата/бившия, темата трябва да остане ваша обща тайна. Това е така, защото всеки предишен опит заема важно място в сегашните ви отношения. Все пак сега сте заедно и можете да се отдадете на нови усещания в приключението на романтичния свят, споделяйки заедно приятните мигове.

Страховете, изказани дори на шега

Не осмивайте паническите атаки на партньора си по време на полет със самолет или клаустрофобията му от асансьори, на която сте станали свидетели. Някои хора се страхуват от паяци, други – от височини. Ако сте решили да забавлявате компанията и да сте център на внимание, потърсете по-удачен за връзката ви начин. Междувременно помогнете на партньора си да преодолее страховете си. Може би следващия път той ще бъде далеч по-уверен по време на изпитанието.

Финансовите притеснения

Финансовите проблеми и невъзможност за плащане на сметките от човека до вас не трябва да бъдат обсъждани, дори с роднини. Семейният бюджет е лична работа, която касае единствено двама ви. Ако имате нужда от финансова помощ от близък човек, първо обсъдете ситуацията с партньора и тогава предприемете действия.

Недостатъците

„Мама прави най-хубавата мусака.“

Не осъждайте готварските умения на половинката по време на вечеря при родителите си, дори мама наистина да прави най-хубавата мусака на света (всички знаем, че това е така). Често, особено при задълбочаващи се връзки, по една или друга причина хората правят коментари за недостатъците на любимите си. Твърде възможно е роднините ви да запомнят неприятните детайли и да уязвят партньора ви в някакви конфликтни ситуации, дори непреднамерено.

Ако се чувствате разочаровани, по-добре е веднага да споделите това с човека до вас. Така ще помогнете на връзката ви да се съхрани, както и ще разрешите наболелите проблеми.