frida.bg

Секс без кулминация: няколко причини да не можете да достигнете до оргазъм

Оргазъм? Има ли точна рецепта за сигурна и разтърсваща кулминация на интимните отношения с половинката? Отговорът е не, защото за всеки от нас важат различни подходи в секса и категорично те варират в зависимост от индивидуалността ни. Това което върши работа при една жена по време на любовния акт, съвсем не се отнася за друга. И ако стигнем до оргазъм с даде партньор по определен начин, с друг може да ни отнеме години да изпитаме върховното удоволствие. Сексолозите смятат, че ключът към оргазма на жената се намира в нея самата и няма нищо общо с мъжа в живота й. Ето и няколко проблеми и съвети за тяхното разрешаване.

Недостатъчно продължителна любовна игра

Мъжът е вече готов, а и вие сте възбудена – може направо да се започва по същество. И тук е грешката. Много жени имат нуждат от предварителна подготовка, която отнема поне 20 минути, за да се „постави основа“ за оргазма. Точно тогава клиторът е най-чувствителен към докосване и тялото с охота приема стимулацията. Този момент изглежда дълъг, но партньор, който не е готов да отдели няколко минути от своето удоволствие, едва ли заслужава вашето внимание. Предварителната любовна игра винаги възнаграждава с по-наситени и чувствени усещания и двамата партньори.

Емоционално изключване

По време на секса е толкова лесно да отклоним вниманието си от процеса. Всяка една незначителна мисъл от рода на „как ли изглежда коремът ми от този ъгъл“  до „дали не е време да пребоядисам стените на спалнята“ могат да намалят шанса за стигане до оргазъм и това се случва с всяка изминала секунда. Мозъкът играе съществена роля по време на сексуалния акт. Именно този фин орган регистрира всички усещания и произвежда хормона на удоволствието.

Но какво да правим, ако по време на секс не можем да се откъснем от мисли за задачите, които трябва да свършим утре? Пробвайте да се фокусирате в това как се чувства мъжът в този момент, как реагира на докосванията ви и на тялото ви. Променете позата и докосвайте себе си, за да почувствате момента тук и сега. Това ще ви върне обратно в играта.

И още един малък трик – дишайте бавно и дълбоко. Така не само ще позволите да се съсредоточите, но и ще успеете да задълбочите усещанията. Ако се постараете да дишате в такт с партньора, има голяма вероятност да се слеете в така жадувания синхрон.

Недостатъчна клиторна стимулация

Вече знаем, че клиторът е най-важната част от тялото, която има нужда от докосване по време на секса. Този невероятен орган е наситен с нервни окончания, при това далеч повече, отколкото вагината. Много жени въобще не могат да достигнат до оргазъм без клиторна стимулация.

Удобна поза за стимулация на клитора е сядането отгоре, докато продължавате да се движите напред-назад, докосвайки тялото на партньора с клитора и със зоната около него.

Прекалено често сменяте пози

Смяната на пози стимулира въображението, но ако го правите прекалено често, става все по-сложно да достигнете оргазъм. Ключът към върховния момент е стимулацията на нужните точки в нужната поза. Не трябва и да пропускате да изберете правилния ритъм и в буквалния смисъл да не излизате извън релсите. Но ако това се случи, няма нищо срамно да започнете отначало.

Може би страдате от аноргазмия

Това е невъзможност да получите оргазъм, както може би се досещате. Наблюденията показват, че всяка пета жена страда от някакво разстройство на оргазма. А това не е никак малко! Причините могат да са всякакки – от психическо разстройство до употреба на определени лекарствени продукти. Ако подозирате нещо такова за себе си, не се колебайте да се обърнете към лекар.