frida.bg

6 начина как да съхраните младостта на кожата на ръцете

Кожата на лицето е нещо, за което полагаме най-много грижи, когато става въпрос за ежедневните ни ритуали за забавяне на старостта. Кожата на ръцете остава на заден план или се сещаме за нея в зимните месеци, когато студът и силният вятър ни напомнят колко потърпевши са ръцете ни. Как да обърнем повече внимание на грижата за кожата на ръцете, за да я поддръжаме гладка и нежна?

Кремът за ръце не е само за през зимата

Истината е, че много от нас използват крем за ръце единствено като необходимост през студените месеци. Тогава, обрулена от вятъра, кожата „крещи“ за полагащата й се хидратация. Но към крема за ръце трябва да посягаме и в топлите дни и да го използваме ежедневно. Така ще помогнем на кожата да съхрани еластичността си и да се подготви за студеното време.

Време е за спа-процедури

Веднъж в седмицата не забравяйте да спа-процедурата. Простичко „потапяне“ в парафин веднага ще даде своите резултати – кожата отново ще стане мека и гладка. За целта е необходим козметичен парафин, който се разтваря на водна баня до втечняване. За чувствителна кожа може да бъде добавена и отвара от лайка. След това потапяте ръцете си и в продължение на 15-20 минути забравете за телефона и скролването в социалните мрежи и сайтовете за пазаруване. Красотата изисква жертви, но повтаряйки процедурата 1-2 пъти седмично, ще се удивите от резултата!

Скръбът е задължителен

Кожата на ръцете също се нуждае от пилинг, както и кожата на тялото, така че не можем да пренебрегнем и този ритуал. За процедурата ще са необходими скръб за тяло по избор, морска сол, кафява захар или кафе. Отстранявайки мъртвите клетки, помагаме на кожата да се възстанови, а това означава, че съхраняваме младостта на ръцете си за дълго.

Да не забравяме за SPF-защитата

Всички знаем, че UV-лъчите са враг номер едно на младостта на кожата. Без съмнение, когато търсим подходящ лосион за тяло или продукт за лице, предпочитаме такъв със SPF-защита. А защо си мислите, че кожата на ръцете няма нужда от същото? Те са изложени на въздействието на слънцето най-много от всички части на тялото. Ако не използвате копринени ръкавици, както са правели дамите отпреди век, тогава задължително трябва да слагате SPF-крем за ръце, освен ако не искате ръцете ви да се сдобият с тъмни петна.

Обърнете внимание на сапуна за ръце

Вероятно миете ръцете си повече от всякога (и в допълнение използвате и дезифектант). Но когато става въпрос за обществени места, нямаме възможност да избираме сапуна в тоалетната на търговските центрове и заведенията за хранене. Затова за дома задължително избираме качествен увлажняващ сапун за ръце със съдържание на масла и подхранващи вещества.

Гумени или латексови ръкавици на помощ

И не на последно място след всички съвети досега, надяваме се, че не правите грешката да миете съдовете с голи ръце. Един от враговете на кожата на ръцете са химическите вещества в средствата за миене на съдове. Затова винаги почиствайте дома и мийте чиниите въоръжени с гумени ръкавици.