frida.bg
Модерната гледна точка за модата е демократична

Джинсите на 2021 – новите трендове, на които да заложим през следващия сезон

Джинсите – няма спор, че е любима дреха, която никога няма да излезе от мода и да напусне гардероба ни. Джинсите са част от задължителните елементи на съвременното облекло и е прекрасно, че те се адаптират към всеки сезон и модни трендове. Тук всякаква промяна и вариации са добре дошли. Радваме се на невъобразимо голям избор от цветове и безкрайна палитра от дизайнерски решения за кройка и модел. Какви ще са актуалните джинси през 2021 година?

Класическа кройка

В следващия сезон ще се радваме на джинси с права кройка. Често наричаме този модел класически. Предимството му идва от това, че е подходящ буквално за всяка жена, независимо от възрастта и особеностите на фигурата й. Класическият модел се среща в колекциите на много от световните дизайнери, защото е емблема едновременно за сексапил и женственост.

Добрата страна на класическия модел джинси е, че не съществува препоръчителна дължина – дълги или отрязани, такива джинси винаги изглеждат семпло, но в същото време елегантно. Крачолът, откриващ глезена е чудесен детайл, подчертаващ изящността на краката.

Сини отенъци

Ако хвърлите бегъл поглед върху колекциите на популярните брандове, ще забележите още една тенденция. Много от световните дизайнери залагат на традиционния син цвят и нямат намерение да го загърбят в миналото. Класическият син цвят на джинсите доказал, че се включва лесно в гардероба на всяка жена и се комбинира с всичко – от строги бели и пастелни ризи за дамите, предпочитащи класика и сдържаност в облеклото до по-смелите почитателки на сака в ярки цветове и разчупени десени в комбинация с традиционни сини джинси.

Широки крачоли

Може би вече ги забелязхте на витрините на бутиците. Джинсите тип клош се прокрадваха плахо през 2020 година, но през 2021 ще направят истинския си дебют. Ако решите да заложите на модела с широк крачол, не забравяйте да обърнете внимание на цялостния стил на обличане. Джинсите с широки крачоли се разширяват високо от бедрата. Тук правилото гласи: колкото по-широк е крачолът, толкова по-добре. Дали ще заложите на модел с висока или класическа талия, зависи от стила ви и желанието да експериментирате.