frida.bg
Пълнолуние със затъмнение

Пълнолуние в затъмнение: Край на цикъла и пробуждане за ново начало!

Пълнолунно затъмнение на 5 Юли рано сутринта затваря двугодишен цикъл и отваря нови хоризонти за разгръщане енергетиката на божественото женско начало и за освобождаване от репресивните структури в живота на индивида и общността ни.

След по-малко от 24 часа, светът ще усети кулминация в енергията, извираща към нас от Космоса, под чието въздействие се намираме вече дни наред. Ако напоследък сте се чувствали напрегнати, свръх-чувствителни, и едновременно с това дълбоко развълнувани вътрешно, знайте че енергията ви е в пълна синхроничност с небесния енергиен поток, и с новата посока, по която всички сме тръгнали!

На 4-5 Юли 2020 година, в зависимост от местоположението ни по земното кълбо, от гледна точка на Земята се случва съдбовно подреждане на Слънце, Луна и ред други важни в енергийно отношение за нас звезди от Слънчевото ни небесно цяло.

Затъмненото Пълнолуние в знака на Козирог ще бъде последното от поредицата затъмнения по оста Рак-Козирог, която започнахме в средата на 2018 година, заедно с новата за тогава динамика в процесите по Земята. С това затъмнение ще затворим този цикъл и ще започнем нов, по оста Близнаци-Стрелец.

Затъмнението на Луната под знака Козирог ще активира като за последно фокуса ни по отношение на козирожките теми – отговорност, дисциплина, контрол и енергия, теглеща към порядките на партиархалната система.

Козирог се явява основен знак за съдбовната 2020 година, която започна с изключително рядък съвпад на Сатурн и Плутон (веднъж на 500 години), който се случи в знака на Козия Рог. Това последно затъмнение в Козирог, ще ни въвлече в самия епицентър на козирожката динамика.

пълнолуние

Лунното затъмнение на 5 Юли ще ни постави пред въпроса в какво влагаме енергията си и защо.

Отговорът на този въпрос ще извлечем от опита си през последните 2 години и ще касае бъдещето ни поне за 6 месеца напред. Той ще ни даде яснота по въпроса защо трябва да напуснем линейната структура на статуквото (Козирог) и да се влеем в божествената спираловидност на природните закони (Рак).

С това затъмнение ще приключим важни проекти и цикли в личния и в обществения живот, започнати през 2018 година, и ще преосмислим начините, по които интегрираме отговорностите, задълженията, нуждата и желанието за контрол в живота си.

Пълнолуние със затъмнение
Моментът на затъмнението ще бъде белязан от синхроничност по отношение на числото 13 – символ на цикличността в природата и божественото женско начало.

В съзвучие с дуалността в темите по оста Рак-Козирог, с Пълнолуние в 13° Козирог и Слънце в 13° Рак, ще се активира енергията на числото 13 – символ на божествената женственост. Енергетиката на затъмнението ще ни тласне към освобождаване от оковите на патриархалното статукво и преминаване към вибрациите на природното естество и закони.

В езотериката, числото 13 се смята за силно потентно, наситено с женска енергетика и под планетарното управление на Венера. Скритият смисъл на числото 13 е свързан с житейската цикличност на раждането и смъртта, но също символизира чувственост, фертилност, продуктивност, интуиция.

Лунната цикличност също е тясно свързана с числото 13 и естеството на женското начало. Всяка година Луната минава през общо 13 лунни фази, а балансираното женско тяло преживява 13 менструални цикъла в периода си на фертилност. Ако женският менструален цикъл е в пълен синхрон с лунния, то Новолунието би съвпаднало с менструалната фаза, а овулацията – с Пълнолунието.

Затъмнението ще създаде условия за възраждане на идеята за божественото женско начало и ще благослови връзки и структури от по-естествен и близък до човешката ни природа характер. Линейната динамика на статуквото и стремежа към доминация и контрол постепенно ще бъдат изместени от енергията на женското начало.

Този процес ще се разраства напред във времето и ще бележи както личния, така и живота ни като общности. Ще поучим отново шанса да настроим вибрациите си на вълните на женската енергия и естествените природни закони, даряващи хармония, смирение, съпричастност и уют в битуването на Земята.

Източник: Masha & The Magic