frida.bg
петък 13ти

Петък 13-ти – ден на женската магическа сила и енергия!

Петък 13-ти не винаги и не от всички е бил смятан за фатален ден! Според езотериката, Петък 13-ти е необикновен и красив момент, в който празнуваме магията на универсалната женска енергия. Това е денят на Богинята, която създава и обгрижва живота с женската си магическа аура. Ден на женското тайнство и сила, който мнозина намират за фатален… Да, защото жената има и този талант – да бъде тайнствена и фатална!

Универсалната Богиня живее във всяка една от нас и всеки човек притежава по-голяма или по-малка частица от магическата женска енергия на съзиданието.

Петък 13-ти е ден, в който празнуваме женската енергия и женските божества на живота, всеки според собственото си виждане за женственост, сътворение и магия.

Петък 13-ти

Алтернативно на официалната версия, можем да приемем суеверието, свързано с Петък 13-ти така:

Във всеки един от нас има по една съвременна вещица, за която се отваря портал на всеки пети ден от седмицата, който се падне в тринадесетия ден от месеца. Тогава нашата връзка с тъмна част на Луната се задейства и всяка една от нас може да се възползва с пълна сила от своите малки, женски, супер-тайни сили.

Забравете за лошия късмет и всякакви суеверия в стил „хорър“ и помислете върху скритата си вътрешна сила, чрез която можете да привличате неща в живота си като една истинска богиня, която живее в синхрон с Луната.

Петък 13-ти

Един от универсалните образи, олицетворяващи божествената женственост е образът на Венера – богинята на красотата и любовта. С образа на Венера свързваме и последния ден от работната седмица – петък, денят, в който предчувстваме удоволствието от почивката.

Петък се смята за ден, пропит от положителна енергия и празнично усещане. Петък отбелязва границата между работата и удоволствието по много сходен начин с този, по който венериния образ комбинира между красотата и съзиданието.

Венера е артистична, любяща изкуствата и добре предразположена към житейските сладости. Нейната енергия е едновременно креативна и отпускаща.

Като общност, ние всички с нетърпение очакваме денят на Венера – петък. Това е време за отдаване на семейството, приятелите и любимите за нас хора, време да се отпуснем и позабавляваме заедно с другите.

Петък е прекрасен ден, в който можем да прегърнем венерината енергия като своя и да се опитаме да подарим част от своята женска чувственост, интуиция и изящество на света около нас.

Петък 13-ти

В езотериката, числото 13 се смята за силно потентно и наситено с женска енергетика.

Скритият смисъл на числото 13 е свързан с житейската цикличност на раждането и смъртта, но също символизира чувственост, фертилност, продуктивност.

Всяка година Луната минава през общо 13 лунни фази, а балансираното женско тяло преживява 13 менструални цикъла в периода си на фертилност. Ако женският менструален цикъл е в пълен синхрон с лунния, то Новолунието би съвпаднало с менструалната фаза, а овулацията – с Пълнолунието.

Петък 13-ти

На 13 ден от месеца Луната е точно по средата на своя цикъл и този ден свързваме с границата между и смъртта и прераждането.

Много преди патриархалните времена, периодите на менструацията при жените са били смятани за свещени фази, в които се отваря портал за магия и връзка с отвъдното. Смятало се е, че по време на менструация жените се сдобиват с магически и интуитивни сили. Жената в цикъл въплътявала свещената мъдрост и способността да става проводник на божествени послания. За това и менструалната кръв се смята за магическа в много мистични практики.

Петък 13-ти е клеймосан за фатален и „кървав“ ден, но той всъщност има дълбока духовна символика, свързана със скритите енергии на битието.

Петък 13-ти

Приемете Петък 13-ти за чуден и магически ден, свързан с женската сила и енергията на сътворението. В такъв ден можете да дадете живот на свой или нечий друг порив само със силата на мисълта и желанието!

На Петък 13-ти, събудете  спящата Богинята в себе си и нейната тайнствена  магическа сила, за да отпразнувате скритите си лунни сили.

Възползвайте се от силната енергия на този ден и сътворете нещо красиво, в унисон с хармонията между Слънцето, птиците и пролетния вятър на днешния магически Петък, 13-ти! Превърнете го от фатален – в ден на женската магическа сила и енергия!

Има едно единствено условие – ако ще се борим за желанията си, нека те бъдат градивни, ползотворни и в името на живота, или никога да не бъдат изпълнени!

Призовете скритите си сили с цялата вяра, на която сте способни и нека магията се случи!

Източник: Masha & The Magic