frida.bg
лампа

5 невероятни причини да имате солна лампа вкъщи

Хималайската солна лампа създава приятна атмосфера на топлина и уют. Освен това тя успокоява нервната система и освежава пространството, в което живеем.

Преди да преминем към предимствата на хималайските солни лампи, бихме искали да поговорим за позитивните и негативните йони.

Без да превръщаме статията в урок по химия, нека изясним, че йонът е електрически заредена молекула, която може да има отрицателен или положителен заряди. Положителните и отрицателните йони присъстват в цялата атмосфера.

Положителни йони

Въпреки че името подсказва нещо друго, те не предизвикват „позитивност“ в начина, по който се чувстваме. Електрическите уреди като микровълнова печка и климатиците генерират положителни йони. Тези йони създават по-скоро негативна промяна във въздуха, която може да раздразни дихателните ни пътища и да причини кашляне и кихане.

Отрицателни йони

Красивите природни събития, като бурята в гората, създават огромно количество отрицателни йони. Бурята например произвежда 10 000 отрицателни йони на квадратен метър, докато силния вятър генерира само 100 отрицателни йона на квадратен метър. Тялото ни се презарежда с емисиите на отрицателни йони и се възобновява.

Какво общо има това със солната лампа?

Солната лампа почиства и дезинфекцира въздуха

Солната лампа премахва праха, цигарения дим и други неприятни миризми от въздуха. Те абсорбират влагата от помещението, а когато лампата се затопли, водата се изпарява и се освобождава обратно във въздуха. Частиците, абсорбирани по-рано като прах и дим, остават хванати в солта.

Намалява симптомите при алергии и астма

Солната лампа премахва микроскопичните частици прах, плесените и други вредни вещества от въздуха. Поставянето на няколко лампи в различни помещения гарантира, че симптомите на алергия ще намалеят. Дори хората, които имат астма, може също да могат да забележат голяма разлика след употреба за дълго време.

Подобрява концентрацията

Отрицателно заредените йони също така подобряват концентрацията и работата на мозъка. Можете да поставите една солна лампа на бюрото си и да я включвате, когато имате нужда от допълнително фокус. Ще усетите разликата!

Помага при безсъние

Друг страничен ефект, причинен от прекомерното количество положително заредени йони във въздуха, е безсънието. Предимството на лампите от хималайска сол е, че произвежда естествени отрицателни йони, които помагат да се обърнат този процес.

Увеличава енергията

Разходка по плажа или къмпинг в планината? Времето сред природата е нещо, което ни зарежда с отрицателни йони. Хималайската солна лампа също генерира тези йони. Ако се чувствате уморени и не знаете причината,  поставете лампа с хималайска сол във вашата всекидневна или спалня. След около седмица ще забележите разликата!