frida.bg
двойки

8-те типа двойки: кои са психологическите типажи в любовта?

Всички ние сме различни и уникални по свой собствен начин. Едно нещо, което човек никога не трябва да губи, за да бъде щастлив (и щастливо обвързан!) е индивидуалността си. Нашата личност е сложен комплект от принципи, убеждения и вярвания, които ни правят различни от другите. Много често срещаме и се влюбваме в човек, който е много различен от нас. Въпреки че изглежда като пълната ни противоположност го обикваме и искаме да бъдем с него. Когато двама различни „по свой собствен начин“ хора се съберат връзката помежду им също става различна, уникална. Носи своята индивидуалност. Една двойка е магическа сплав от двама души и всички техни характеристики. Те могат да си приличат, но все пак остават различни. В този смисъл ви представяме 8 вида уникални двойки, които всички ние виждаме около себе си и които често изживяваме в собствения си любовен живот! Ето кои са те!

Неразделните

Те винаги са заедно. Чувстват се комфортно един с друг и предпочитат да споделят един с друг почти всичко, което правят – срещи с приятели, пазаруване, гостуване на роднините. Факт е, че това е особено характерно за първите месеца от влюбването, когато партньорите не могат да се наситят един на друг, но някои двойки просто са си такива и остават неразделни въпреки годините.

Обърканите

Това са тези двойки, които сякаш стоят на кръстопът и не знаят на къде да поемат – заедно ли ще са или ще се разделят? Това е въпросът за тях. Това също понякога е част от развитието на партньорството, но за някои двойки това е характеристика, описваща цялата им любовна история.

Ревнивите

Да, има двойки, които просто предизвикват ревност един в друг. Макар на повърхността да изглежда като ревност в същността си става дума за дълбока несигурност и страх от загубата на другия човек.

Токсичните

В токсичния тип двойки обикновено има нещо отровно, токсично и зловредно, което ограбва щастието им. Понякога това е вещество, например наркотици и алкохол, понякога това е токсично поведение – емоционално и/или физическо насилие, контрол, манипулации, объркване, изневери. Този тип партньорства нанасят големи щети на личността ни. Ако вие или ваш близък човек е в подобен тип отношения потърсете помощ от приятели, семейство, социални работници, психолози. Намерете сила в себе си и се измъкнете от примката на токсичното партньорство.

Работохолиците

Те обичат да работят, но въпреки това държат да са заедно, успявайки да балансират множеството си работни ангажименти и романса си. Понякога те са колеги в работата, а друг път всеки има своето кариерно развитие. Едно е сигурно, те приемат работата за приоритет, работят от вкъщи и прекарват по-малко време с партньора си, но въпреки това остават заедно.

Приятели с екстри

Всички имаме сексуални желания и това е съвсем естествено нещо. Някои хора току-що са приключили болезнена раздяла, страхуват се да се обвържат, но искат да се наслаждават на сексуалната любов. Да, без ангажименти. Всички ние сме имали този тип отношения, без никакви ангажименти или очаквания. Важното тук е това решение да е взаимен договор, за да няма разочарование и разбити сърца.

Учителите

Има двойки, които се събират, за да се научат един друг на нещо. Те са учители един за друг, но често не остават заедно дълго време. Те сякаш имат мисия в живота ни. Появяват се, променят ни и след това ни напускат. Те ни показват пътя към себе си и често към тях изпитваме голяма благодарност дори и след раздялата.

Сродни души

Дали сродните души съществуват или не – не е темата на тази статия. Този тип двойки обаче се характеризират с няколко много красиви и желани от всички нас качества. Те са алтруистични един към друг, а това което ги характеризира най-точно е състрадание, приятелство, грижа, подкрепа и любов.

Имайте предвид, че това описание на партньорствата е доста повърхностно и вашата двойка може да се различава от всички тях, имайки своята собствена уникалност. Без значение какъв „тип“ двойка сте, трябва да знаете нещо – вие сте хората, които избират партньорствата ви и ако сегашните ви отношения не ви устройват поставете граници и си дайте шанс да намерите връзката, която наистина заслужавате!