frida.bg
сърцето

Как да предпазим сърцето си от емоционално „счупване“?

Всеки човек, чието сърце някога е било разбито, се страхува от това да не би сърцето му отново да се „счупи“, отдавайки се на любовта. Това често ни кара да изграждаме стени около себе си. Брони, които да ни пазят сърцето ни от нараняване.

Тези брони обаче често ни пречат да се отворим за любовта и ни карат да стоим на „резервната скамейка“ в очакване, но без никакъв шанс. Вместо да създаваме защитен затвор е добре да научим нови стратегии, чрез които да пазим сърцето си от емоционално „счупване“.

Освен това, любовта често върви ръка за ръка с рискът сърцето ни да бъде разбито. Много хора не искат да рискуват и остават сами или в лишени от емоционалност връзки. Други – твърде смело рискуват сърцето си и често предизвикват собственото си емоционално корабокрушение.

Можем да бъдем някъде по вредата. Умни, предпазливи, но готови да посрещнем любовта с всички нейни неизвестни. Какво трябва да знаем, за да предпазим сърцето си емоционално в любовта?

Слушайте какво ви казва мъжът, с когото сте

Ако мъжът, с който се виждате ви каже, че не може да си представи да има връзка или да живее с жена, повярвайте му. Не се надявайте, че той ще се промени с времето. Той няма да се промени, а тези празни надежди могат да разбият сърцето ви.

Доверете се на интуицията си

Нека интуицията ви бъде водач в любовта. Какво казва интуицията ви? Ако тя казва „Бягай!“ ще я послушате ли? Много жени, чието сърце се оказва разбито впоследствие, признават, че са имали ясни сигнали от интуицията си, но просто не са искали да ги чуят.

Уверете се, че другият ви е приятел

Убедете се, че другият човек може да бъде вашият най-добър приятел. Сексуалността отслабва с времето, красотата избледнява, но да бъдеш с мъж, който те кара да се смееш и на който можеш да разчиташ е истинско съкровище!

Съхранете радостта в сърцето си

Когато сте влюбени насладете се на добрите времена и любовните моменти, и не забравяйте да ги запазите в сърцето си. Дръжте ги там, където никой не може да ги вземе от вас. Връщайте се в това усещане винаги, когато имате труден период с партньора ви, защото те са източник на сила и устойчивост.

Бъдете благодарни всеки ден

Всеки ден записвайте поне четири малки радости, които изпитвате всеки ден с партньора си. Този навик ще разшири вашето мислене, ще ви изпълни с положителни вибрации и ще разсее съмненията и страховете, които всеки от нас има в любовта.