frida.bg
модел

Victoria’s Secret с първи трансджендър модел: кой всъщност е … тя?

Стереотипите малко по малко започват да се рушат, а светът на модата прегръща красотата във всички нейни форми. Вече за никого не е учудващо, че има +size модели, нали?

Време е обаче за нова модна революция, която цели да  покаже красотата в новото й лице – това на трансджендърството. Именно Victoria’s Secret, моден бранд, който поставя в центъра женствеността и сексапила, поставя първите стъпки в тази посока.

Валентина Сампайо: първият трансджендър модел в екипа на Victoria’s Secret

https://www.instagram.com/p/B0oDsqnC2am/

Само преди дни бразилският модел Валентина Сампайо загатна в социалните мрежи, че може би вече е част от екипа на Victoria’s Secret. Тя тагна модната марка в снимката си в инстаграм заедно с популярните тагове #vspink, #staytuned и #deversity.

Няколко дни по-късно агентът на Сампайо, Ерио Занон, потвърди пред CNN, че горещата бразилка ще бъде новото лице на предстоящата кампания PINK, която се очаква да се появи в средата на този месец.

Тази новина беше подкрепена и от други модели на известния бранд за бельо. Лаис Рибельо написа в своя инстаграм профил: „Първият трансджендър модел ще се снима с нас във Victoria’s Secret! Това ме прави изключително щастлива!“

https://www.instagram.com/p/Bwut9CrhR-2/

Victoria’s Secret не веднъж е понасяла коментари и критика по отношение на това, че моделите, които се избират за модни кампании, са изключително слаби, а това изгражда нереалистичен образ за тялото в милиони момичета и жени по цял свят.

Очевидно новата маркетинг стратегия на Victoria’s Secret е да промени този имидж. Тя започва да наема все повече модели, които разчупват досегашния стереотип и изграждат по-позитивен образ за собственото тяло.

https://www.instagram.com/p/Bwm5b78hF9b/

Първата стъпка в този процес беше сътрудничеството на модния бранд с Барбара Палвин, която има доста по-закръглени форми от останалите модели на марката. Но това сякаш не беше голяма изненада.

Този път обаче Victoria’s Secret повдигат много по-важна тема, която бушува в сърцата на голяма част от младите хора – въпроса за сексуалността и правото да изразяваме различията си свободно и без угризения.

Да си признаем, Валентина Сампайо е убийствено секси! Тя или той – това няма никакво значение, защото е новият супер актуален тренд!

Снимки на корицата: victoriassecret