frida.bg
страхове

5 секс страхове, от които всяка жена трябва да се освободи

Докато за една част от нас сексът е забавление и игра, за други – той е свързан с едно солидно количество страхове, които ни пречат да му се насладим напълно. Страховете блокират наслаждението и възможността да получим оргазъм. Те ни затварят в омагьосан кръг от неудовлетвореност и невъзможност да се радваме на живота и връзката си.

Страховете също така предизвикват освобождаване на стресови хормони, които още веднъж блокират и потискат нашето желание и възбуда. Освобождаването от тези страхове е първата стъпка към това да преживеем невероятен секс. Представяме ви 5-те най-често срещани секс страхове и лесен начин как да се освободите от тях още днес!

Страх №1: Тялото ми не е перфектно

Това е първият страх, с който жените трябва да се изправят лице в лице. Собственото ни неприемане и нехаресване на тялото ни предизвиква напрежение, стрес, неувереност и блокира възможността ни да се насладим на интимността с любимия си. От друга страна, партньорът ни усеща нашето собствено неприемане на тялото ни и започва да се съмнява в себе си и собственото си тяло.

Целулит, белези, наднормени килограми. Всички тези „проблеми“ са просто женският начин да изтезаваме сами себе си. Ако се харесваме и приемаме такива каквито сме, повярвайте ни, никой няма да забележи тези маловажни подробности. Вашата увереност и харизма ще запленява всички наоколо, защото … само това е важно.

Страх №2: Страхувам се, че не съм достатъчно сексуална

Факт е, че всеки човек има своята уникална сексуалност. Едни хора са по-сексуални от други. Това е напълно в реда на нещата. Едно от нещата, които трябва да приемем в себе си е собственият ни вътрешен поток – кога ни се прави секс и кога не.

Ако имаме много сексуален партньор, а самите ние не сме в настроение за секс, това е просто нормална разлика. Проблем има само, когато приемаме индивидуалните си различия като лично отношение. Всичко останало е в реда на нещата.

Страх №3: Имам „странни“ фантазии. Да ги споделя ли?

Все повече партньорите започват да открехват завесата на най-интимните си фантазии. Някои от тях са в реда на нещата, мислим си ние, но някои от тях минават всякакви морални граници. Е, нека ви кажем нещо. Точно това е смисълът на секс фантазиите.

Чрез тях можем да разчупим стереотипите и да изживеем абсолютно всичко. Всеки човек има правото на собствените си фантазии и секс фетиши. Дайте това право на себе си и на партньора си и превърнете изследването на фантазиите в игра, в която можете да се забавлявате и да бъдете 100% себе си!

Страх №4: Обвързана съм, но искам да правя секс с други мъже, това нормално ли е?

Абсолютно! Това, че сме щастливо обвързани, имаме семейство и деца, съвсем не означава, че нашата свобода и сексуалност са забранени. Напълно нормално е да имаме желания към други хора. Все повече двойки започват да водят открита комуникация по темата един с друг.

За едни това желание се превръща във фантазия и еротичен стимул, за други – в разговор за отворена връзка. Внимавайте, ако решите да предприемете действия без съгласието и участието на партньора ви това рано или късно ще доведе до проблеми в отношенията ви.

Страх №5: Нямам желание за секс, какво да правя?

Може би преминавате през труден в емоционално отношение период. Когато преживяваме промени и стрес сексуалната енергия се губи и практически нямаме никакво желание за секс. Това е знак, че е време да се погрижите за себе си на базово ниво. Движение, здравословна диета, повече сън и време за релаксация ще ви помогнат да се отпуснете и да усетите себе си по-добре.

Когато сме отпуснати и свързани с тялото си то иска да чувства и да се наслаждава. Ласки, целувки, масаж. Не е нужно да правите секс в класическия смисъл, за да се насладите на интимността с другия. Просто бъдете искрени с него, кажете му в какъв период сте и обсъдете начините, по които можете да бъдете интимни, без това да преминава личната ви граница.