frida.bg

Два съвета как да постигнем по-задоволяващ сексуален живот

Като човешки същества ние имаме вътрешния порив да бъдем сексуално способни и  уверени. Това е тема, която вълнува всеки от нас, особено когато неудовлетвореността в интимен план предизвика сериозни разногласия във връзката ни. За да не озовем в заешката дупка на интернет със странни търсения в Google, може да се обърнем към работата на сексуалните и социални изследователи за начините, с които можем да подобрим преживяванията си под завивките. Решихме да споделим с вас два съвета как да постигнем по-задоволяващ сексуален живот

Накарайте партньора ви да се почувства специален

Според проучване, публикувано в „Journal of Personality and Social Psychology”, проявата на внимание извън спалнята може да допринесе за чудеса в нея. Когато партньорът ви усеща, че нуждите му се посрещнати и удовлетворени, неговото сексуално желание се увеличава. При двойките, в които емоционалните потребности не са признати, сексуалният живот също се оказва занемарен.

Макар този съвет да звучи очевидно, при дългосрочните отношения понякога оставяме вниманието към любимия си човек на заден план. Това се случва естествено, поради битовия комфорт, задълженията, целите и навика.

Разберете, че добрият секс не се получава от само себе си

Според изследователят от Торонто Джесика Максуел, начинът, по който мислим за секса, всъщност формира и сексуалния ни живот. Ако смятате, че добрият секс идва естествено щом сте с правилния човек, то сексуалният ви живот вероятно ще бъде под средното ниво. Обратно, двойките, които осъзнават, че трябва да положат усилия в интимно отношение, се отличават с много по-добри сексуални постижения.

Не е необходимо да изучавате секса от психологическа гледна точка. Изучавайте човека до себе си. Ако познавате партньора си достатъчно добре – неговите или нейните желания, предпочитания, настроения и нужди, сексуалният ви живот също няма да остане на втори план. За да достигнете подвизи в спалнята трябва да преминете през общуването с партньора си. Пикантните изрази и звуци се оказват недостатъчни – интимността се крепи на разбирателството и доверието между двама души.