frida.bg
среща

Как да поправим една среща, която … не върви?

На среща сте. Той ви изглеждаше толкова очарователен. Секси. Сложихте си новата рокля. Червило. Но… Срещата никак не върви добре. Може би, защото един от двама ви /или и двамата!/ се харесвате прекалено много и сте нервни.

Забравяте си мисълта или се спъвате в стола си и това ви кара да се чувствате неудобно в кожата си. Няма значение защо. Просто усещате този „странен вайб“ около вас и искате да разведрите обстановката.

Понякога в старанието си всичко да е перфектно създаваме излишно напрежение, което може д=лесно да се разсее с няколко хитрини.

Бъдете честни

Ако сте нервни не се притеснявайте да го кажете на глас. Вероятно човекът срещу вас също е притеснен и ще почувства голямо облекчение, че не е сам в „кацата с мед“. От друга страна, откровеността ще подпомогне разговорът да започне да тече с лекота. Вече не е нужно да се правим на перфектни, нали?

Поправете стойката си

Ако сте тревожни, нервни, чувствате се дискомфортно или ви е скучно това е изписано на платното на вашата стойка. Дори и срещата ви да не върви добре и с човека срещу вас да нямате бъдеще заедно това не означава, че трябва да прекарвате това време в скука и отегчение. Оправете стойката си и опитайте да се почувствате комфортно в тялото си.

Оставете телефона настрани

Без звук. Мобилното ни устройство е станало неизменна част от нашето ежеднедвие, но в същото време ни пречи да се свързваме качествено с хората около нас. Може би и вие сте се виждали с човек, който непрекъснато си проверява телефона, нали? Разбираме, че това поведение е определен вид пристрастяване, но няма как да отречем, че по време на среща е израз на неуважение и липса на самоконтрол.

Оставете се на потока

Много често по време на първа среща мислим повече за това как да направим „добро първо впечатление“, а това създава напрежение както у нас, така и у другия. За да поправим нещата трябва да направим само едно- да се оставим на потока. Наслаждавайте се на чашата вино или бира и оставете разговора да се случва с лекота. Какво по-хубаво от това?