frida.bg

Как да запазите интереса след първата среща?

Първата среща е минала добре. Открили сте неща, които ви свързват, провели сте ползотворен разговор и сте установили взаимно привличане. Всички изпитваме определено безпокойство е ранните етапи на запознанството. Възможно е да почувстваме вина, ако втора среща така и не последва. Съществуват много причини, поради които да не видите този човек отново, като много от тях са извън вашия контрол. Относно тези, които са, ето какво може да направите:

  1. Покажете, че се интересувате

Не е ли време да забравим правилата за инициирането и времето за съобщения? Не е задължително да чакате да ви потърсят, независимо от думите на Кари Брадшоу. Ако го харесвате и сте си прекарали добре – покажете го. Не е необходимо да говорите за това кога ще се видите отново, но едно кратко съобщение, в което отбелязвате колко приятно сте прекарали, определено ще изпрати положителен сигнал.

  1. Провокирайте разговор

Ако имате чувството, че е минало известно време откакто последно сте разговаряли, поемете инициативата. Изпратете забавна снимка, поканете го на събитие, (може да е свързано с нещо, което сте обсъждали по време на срещата) а и едно просто „Здравей” би свършило чудесна работа.  Това са малки знаци, които ще информират отсрещния човек, че мислите за него. Ако след тях ситуацията няма развитие, може би е време да продължите напред.

  1. Уверете се, че “сте на същата страница”

Всеки от нас може да се похвали с разни странности, емоционален багаж и специфичен опит. Възможно е да срещнем някой, който вече е в сериозни отношения или точно излиза от такива. Вие знаете какво искате, но неговите намерения спрямо вас може да се различават, затова е добре да останете свободни от предположения. Винаги може да говорите за връзката си след като се опознаете малко по-добре.

  1. Бъдете малко по-заети от обикновено

Когато проявяваме романтичен интерес към някого е много лесно да прекараме времето си препрочитайки цялата си комуникация с него, дисектирайки всяко отделно съобщение. Опитвайте се да стоите далеч от екрана. Излизайте с приятели, спортувайте, запишете се на пилатес. Каквото и да е, не позволявайте напрежението да ви погълне.

  1. Бъдете наясно с емоциите си

Ако знаете как се чувствате и какви са целите ви – това е добро начало.  Дори да ви е трудно да говорите открито за тези неща, не забравяйте, че е малко вероятно човекът, с когото се срещате, да чете мисли.