frida.bg
връзките

10 неща, които всяка жена над 30 трябва да знае за връзките

Истината е, че повечето от нас трупат опит, разбирайте грешки, до около 30-тата си годишнина. След това идват уроците – научени или ненаучени, повтарящи се, помъдрели и някак по други. Те имат способността да трансформират представата ни за живота, както и за романтиката, любовта и връзките.

В тази статия ще ви представим едно резюме на ключовите уроци, които повечето от нас осъзнават около 30-тата си годишнина. Вземете един лист и химикал и дайте “check” на нещата, които знаете за връзките от личен опит!

Loving Couple

Няма такова нещо като „единствения“

До 30 години едно нещо знаем с абсолютна сигурност – има много „единствени“ или такова нещо просто не съществува. Иска ни се всеки следващ да е последен, но търсенето на правилния за нас е доста сложен процес, който няма нищо общо с единствено число.

Влюбваме се в хора, които по-късно ни влудяват

Повечето от нас ще признаят, че имат навика да се влюбват в конкретни черти, които след това започват да ги влудяват. Искаме това, което не искаме. А парадоксите в любовта не свършват до тук.

https://askopinion.com/should-you-be-with-a-person-you-love-or-the-person-who-loves-you

По-малко вероятно е да се разделите ако имате обща банкова сметка или … домашен любимец

С времето научаваме, че има неща, които се наричат „материални ограничения“. Те ни карат да помислим 10 пъти преди да отрежем, или просто да помислим добре преди да вземаме прибързани решения за приключване на отношенията, основани на емоции.

Тъжната истина: страстта не остава както е била в началото

Колкото и да не ни се иска да си признаем страстта просто се стопява с времето. Затова е важно да полагаме усилия да поддържаме пламъка й жив във връзките ни.

Love

Различните ценности водят до големи проблеми

Ако вие и партньорът ви имате различни ценности за живота това може да се окаже сериозен препъни камък за отношенията ви дори и да се обичате много силно. Например, той държи на кариерата и успеха, а вие – на семйството и домашния уют. Затова не подценявайте този критерий при избора си на партньор.

Повечето хора имат нереалистични очаквания от връзката

Искаме страст и фойерверки и в същото време искаме сигурност и уют. Две тотално различни неща. Повечето хора са толкова вторачени в очакванията си и какво искат от другия, че често пропускат да оценяват нещата, които имат в момента.

Нереалистичните очаквания и фантазиите за „идеалната любов“ често ни пречат да видим човека такъв, какъвто е, вторачвайки се в липсите, недостатъчците, което създава на свой ред проблеми и конфликти.

Heaven is Here

Таймингът е по-важен дори от любовта

По отношение на готовността ви за връзка и семейство точният тайминг може да бъде от решаващо значение. Ако се разминавате в готовността си да преминете към следващия етап това може да се окаже огромен проблем.

Например, вие сте готова за деца, а той не е, или обратното. Всяка връзка трябва да има развитие, а когато това не се случва и единият партньор не е съгласен с това в повечето случаи просто си тръгва от отношенията.

Хората се променят, както и връзката ви

С времето научаваме, че хората се променят. В един момент разбираме, че човекът, в който сме се влюбили вече не е „същият“. Това е напълно нормално. Проблемът идва, когато сметнем, че това е причина за раздяла.

Когато знаем, че това е напълно нормален процес в развитието на връзка ще знаем и, че когато това се случи е време да се срещнем наново. По този начин имаме възможността да имаме много различни отношения сякаш с различни личности, но е една и съща връзка.

Couple in love

От време на време ще сте нещастни – и това е окей

„И заживели щастливо…“ не изглежда по същия начин в реалния живот и връзките ни. Когато срещнем „правилния човек“ за нас това не означава, че винаги ще сме щастливи. Понякога ще сме разочаровани или тъжни, самотни или уплашени. И това е ок.

Комуникацията е умение номер 1 за щастливи отношения

Няма значение колко се обичате и колко страхотен секс правите. Ако не можете да общувате коректно и открито един с друг това ще доведе до редица проблеми и потенциален край на връзката ви. Изключително важно е да се научим да решаваме проблемите си заедно и да говорим открито за това, което ни тревожи!