frida.bg
Близнаци

Венера в Близнаци: В прегръдките на една по-различна интимност

От 9 Юни до 3 Юли 2019, космическата богиня на любовта ще пътешества из знака на Близнаци. Венера и всичко, което тя символизира – любов, красота, страст, удоволствия, лукс, пари, партньорство – ще търси нови начини за изява докато се намира в игривия и комуникативен знак Близнаци.

Близнаци е зодия с две лица, с динамична, въздушна и игрива същност, подвластна на Меркурий. Още позната във митологията като Вестителя на Боговете, Меркурий управлява разума, интелекта, комуникациите и пътуванията – все измерения, които на пръв поглед нямат много общо с венерината енергетика.

Венера се интересува повече от чувствата, отколкото от разума. Тя е управител на страстните и любвеобилни знаци Телец и Везни, които обичат красотата и удоволствията на материалния свят. Чувствеността и плътта са едновременно тяхна слабост и висше проявление.

Венера в Близнаци

Докато се намира в Близнаци, Венера ще търси и ще дарява удоволствие чрез една малко по-различна интимност – по-интелектуална, одухотворена, динамична и игрива от обичайната венерина същност.

В съприкосновение с енергията на Близнаци, Венера ще се развихри, дарявайки удоволствие чрез повишена социална активност, чрез интелектуален обмен, повишен апетит към приключения, развлечения и желание за изследване на непознати територии.

Близнаци

Висшите вибрации на Венера в знака на Близнаци ще се проявяват чрез биохимията, прoизвеждана чрез интелектуално стимулиране.

Когато Венера е в Близнаци, интелекта се превръща в афродизиак, а уменията ни да впрягаме в общуването си интелектуален заряд и емоционална интелигентност стават част от изкуството на любовта.

Всичко и всеки, които успеят да докоснат едновременно ума и сърцето ни, да внесат радост и игривост в душите ни, и да ни стимулират интелектуално, ще владеят положението и живота ни през този период.

Венера в Близнаци

Венера в Близнаци ще активира нетипични ерогенни зони, до които стигаме чрез сферите на вербалната комуникация и интелекта.

Горещите точки на нашите желания и страсти ще се подпалват от искрите и красотата на интригуващия ум.

Ще бъдем все по-силно привлечени към хора, които пробуждат нашия  собствен умствен потенциал. Хора, които ни дават свободата да мечтаем, да фантазираме и творим, които ни вадят от тесните рамки на ежедневното съществуване, дават ни пространство да мислим и действаме извън статуквото и зоната ни на комфорт – те силно ще ни привличат.

Ще откриваме любовта и удоволствията във всички пресечни точки между Венера и Близнаци:

В интригуващи интимни разговори,

в умението да съчувстваме и да общуваме на четири очи

в комуникационния поток, който запълва сферата на свободното време и развлеченията.

Венера в Близнаци

Любовта в очите на палаво момиче.

От Кралица на любовта, в знака на Близнаци Венера ще предпочете да се превъплъти в търсещо приключения момиче. Там тя ще прояви повече любопитство и безгрижие, отколкото тежки и обвързващи емоции или изпепеляващи страсти.

Чрез романтичните си увлечения ще изпитаме умението си

да флиртуваме, да се пускаме по течението,

да се радваме на малките неща, на известна динамика и непостоянство в любовта…

На преден план ще излязат ситуации, които стимулират първосигналните ни реакции, изследователските ни пориви, любопитството и жизнерадостта ни.

Венера в Близнаци

Всякакви по-сложни драматургии в любовния живот ще бъдат сложени на пауза.

В периода на Венера в Близнаци, ще изпитаме желание да заменим партньорства, които ни притискат с прекалена сериозност и статичност с по-лежерни свързвания, които разширяват нашите хоризонти и ни карат да се чувстваме безгрижни и свободни.

Необвързаните могат да се изправят пред няколко възможни избора за осъществяване на интимност. Важното е да не забравят, че НЕ всичко, което хвърчи се яде и да правят своите избори със сърцето и разума, за сметка на всички останали органи.

Венера в Близнаци

Любовта се крие в изкуството да общуваш

Що се отнася до вече стабилните, установени отношения и дългогодишните връзки, Венера в Близнаци ще им подари прекрасен шанс да внесат нов вкус и разнообразие в рутината.

Енергетиката на периода ще подпомогне и онези, които са готови да освежат връзката си с нов вид усещания и да се разтворят заедно за нови възможности и хоризонти.

Венера в Близнаци ще стимулира емоционалната ни интелигентност като цяло.

Ще подпомогне също връзки, които се отличават с особена сложност да намерят начин да балансират между плюсовете и минусите,

между духовното и материалното,

между разума и чувствата…